in ,

„Demokratikus” ellenzék – Mélyenszántó gondolatok a Népszavában. :D

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít – olvasom a nem kicsit dramatizált fogalmazást a Népszava november 30-i számában.

„Demokratikus” ellenzék

 

Szinte az egész országot maga alá gyűrte a Fidesz, de akadnak községek és városok, ahol a demokratikus ellenzék irányít – olvasom a nem kicsit dramatizált fogalmazást a Népszava november 30-i számában.

Nem emlékszem pontosan, a baloldali sajtó lemezjátszója mikor tette fel először ezt a „demokratikus ellenzék”-lemezt, de ma már annyira túl van játszva, hogy nemhogy recseg, de egyenesen szétesik tőle a komplett masinéria. Orrvérzésig erőltetik ezt a “demokratikus ellenzék”-dumát.

Nos, nézzük. Közjogi értelemben természetesen minden ellenzék demokratikus. Hiszen demokratikus választáson maradtak alul, és kerültek ellenzékbe, nem pedig kormányra. Innen nézve igaz a mantra. Ám itt közel sem erről van szó. Hanem arról, ez egy szimpla kirekesztő szöveg.

Pszichés funkciót tölt be az ellenzék viharvert lelkiállapotában. Azt a látszatot igyekszik kelteni, alaposan rágörcsölve, hogy ma a politikai életben csak az ellenzéki baloldal demokratikus, legitim és legális.

A kormányoldal antidemokratikus, törvényellenes, és milyen jó lenne betiltani, ha már választáson legyőzni nem lehet. Ez a mentális alapállás újabb bizonyíték arra, hogy az ellenzék pont az ellenkezője annak, amit híresztel magáról. Antidemokratikus és kirekesztő. Lazán fütyül két demokratikusan lezajlott választás eredményére, pedig nagyon elverték mindkétszer, ráadásul most is erre kell készülnie.

Nem csoda, hogy a „demokratikus ellenzék” hetedik éve nem lát tovább önmaga mindenkit meggyőző tehetetlenségén, sajtója pedig ehhez tartja a mikrofonállványt.
(Berszán György, magyaridok.hu)

Ezt elolvasva mindenki láthatja, miért van szükség Paks II-re! – Alakul Paks II felvonulási területe – Akárhogy sivalkodnak a libsik

Bayer Zsolt – Végső jelentéstelenség – Bayer Zsolt, személyesen Soroshoz intézett, keresetlen szavai