in ,

Deák Dániel: segítek egy kicsit a választási eredmény megértésében a baloldalnak

Egy fontos tanács: ne csak a szűk buborékunkat nézzük.

„2021. december 16-án kiszivárgott egy belső mérés a 444-en, amelyet Márki-Zay Péter számára készítettek. Ebben az állt, hogy a Fidesz 46 százalékon, míg a baloldali összefogás csupán 32 százalékon áll, a Mi Hazánk pedig eléri az 5 százalékos bejutási küszöböt. Ennek a mérésnek a részletei néhány nap múlva az Index.hu oldalán jelentek meg.

Az eredmények napvilágra kerülését követően Márki-Zay és a lakájkutatói (Pulai Andrással és Horn Gábor csapatával az élen) rögtön elkezdték nevetségessé tenni a kutatást, azt mondták: szakmailag magalapozatlan, téves számokról van szó. Információim szerint ezt követően a kutatást végző 21 Kutatóközponttal és az Iránytű Intézettel meg is szakították a kapcsolatot, Márki-Zay kampánycsapata nem támaszkodott az egyébként pontos méréseikre a továbbiakban.

Ezután Márki-Zay kampánycsapata a baloldal többségével együtt vaktába lövöldözött, pontos és hiteles közvélemény-kutatási adatok, igazi belső mérések nélkül alakították a kampánystratégiájukat, csak olyan méréseket vettek figyelembe, amelyek erősítették a vágyaikat.

Így fordulhatott elő az, hogy a kutatói szakmában közröhej tárgyának minősülő Pulai András még április 3-án is ott volt a műjégnél a baloldali eredményváron és hitegette a baloldali politikusokat arról, hogy nyerhetnek. Ezt például Karácsony Gergely el is hitte neki és a nyilvánosság előtt is szénné égette magát a teljesen téves meglátásaival.

Ennek következtében rosszabbnál rosszabb válaszokat adták a felmerülő témákra a baloldalon, így például a háború ügyére is. Miközben az emberek biztonságot és békét akartak, ők elkezdtek Putyinozni és az ukrán álláspont mögé álltak be, ami egy totális vakvágány volt részükről. Ezt egyébként azóta az MSZP-s Kunhalmi Ágnes is elismerte.”

 

– írja Deák Dániel.

 

 

Add tovább!

Kell a kétmillás fizu – Megbukott Hadházy akciója, a Momentum nem bojkottálja a parlamentet

Hoppá! Megszólalt a D-209-es is! Medgyessy Péter szerint Orbán Viktor erős és koncepciózus vezető, akitől az ellenzék tanulhatna