in ,

Deák Dániel elemző az ellenzékről: ezekre a tyúkólat sem szabad rábízni!

A hazaúton a Tranzitról átgondoltam az elmúlt napok politikai vitáit és a baloldali politikusok teljesítményét

„A hazaúton a Tranzitról átgondoltam az elmúlt napok politikai vitáit és a baloldali politikusok teljesítményét elnézve Gajdics Ottó méltán híres mondata jutott az eszembe: »Ezekre a tyúkólat sem szabad rábízni!«

Miközben a kormánypárti politikusok mindegyike képes volt összefüggéseiben értelmezni a hazai és geopolitikai folyamatokat, addig a baloldali vitapartnerek többsége nagyjából egy ellenzéki Facebook-kommentelő szintjén maradva a már jól ismert és éppen aktuális hergelő lózungokat puffogtatta csupán.

A mélypontot mindenképpen a Momentum új elnöke, Gelencsér Ferenc jelentette, aki még a legalapvetőbb dolgokkal sem volt tisztában. A Gulyás Gergellyel folytatott vitáját a helyszínen nézve még kormánypártiként is kellemetlenül éreztem magam és megsajnáltam a Fekete-Győr Andrásnál is kevesebb tudással megáldott baloldali politikust.

Hozta a szokásos formáját Márki-Zay Péter is, aki lényegében olyan volt, mintha egy stand-upos parodizálta volna ki a baloldal bukott miniszterelnök-jelöltjét. Szinte semmit sem változott az elmúlt fél évben, szemmel láthatóan nem jött rá, hogy ha sikeres politikus akar lenni, akkor változtatni kéne a kommunikációján.

Az egyetlen értelmes baloldali vitapartner Hiller István volt, aki azonban már egy kifutó típus a balliberális oldalon, az újabb generáció már meg sem közelíti azt a színvonalat, amit az egykori MSZP-s oktatási miniszter képvisel.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


ÚJ! Kövess minket a Twitteren is!
Twitter Logo Vector Art, Icons, and Graphics for Free Download

 


Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

Agyhalál: Pottyondy Edina Donáth Anna politikai tanácsadója lesz

Kötter kiakadt: mit csinál az ellenzék vezére az energiaválság idején? „Játszunk, beszélgetünk, főzünk” – mondta Gyurcsány