in , ,

Deák Dániel: a dollármédián keresztül üzentek az amerikaiak, Pressman szerdán bejelentést tesz

Az amerikaiak a 444 nevű dollármédiában megüzenték: szankciók jönnek Magyarország ellen

Az amerikaiak a 444 nevű dollármédiában megüzenték: szankciók jönnek Magyarország ellen, ha nem változtat békepárti álláspontján – írja reggeli bejegyzésében Deák Dániel politikai elemző.

A 444.hu ma reggel „több, egymástól független diplomáciai forrásra” hivatkozva azt írta, hogy az amerikai kormány új intézkedést tervez a magyar kormány megbüntetésére, például felmerült, hogy szankciót vetnek ki befolyásos személyekre. A 2014-es kitiltásokhoz hasonló ügyről is lehet szó, amikor korrupció vádjával tiltottak ki hat magyar állampolgárt az USA-ból – írták. A cikk szerint David Pressman amerikai nagykövet szerdára sajtótájékoztatót hívott össze, ahol akár szankciókat is bejelenthet, bár hivatalosan semmilyen témát sem jelölt meg az eseményt szervező nagykövetség.

Deák Dániel kiemelte: a dollármédia az amerikai kormány üzenőfüzeteként funkcionál. Az elemző emlékeztetett rá, hogy Orbán Viktor miniszterelnök korábban úgy fogalmazott az amerikai nagykövetről: „Biden elnök egy jóbarát helyett egy présembert, Pressmant küldte nagykövetnek, de jó lenne elkerülni, hogy következőre valami »puccsini« (Puccini) nevű embert küldjenek.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Rosszabb, mint Demszky Gábor – Budapest mindenkié, mondta Kamu Geri – Aha, kivéve az autósokat!

Kötter nekiment Vágó Pityunak: Vágó megint hozza a DK-s, impexes csemete formát