in ,

Petry Zsolt, volt válogatott kapus nem ért egyet Gulácsi liberális véleményével

Végre egy normális vélemény

(mindenszo.hu kommentár: tegyük hozzá a Magyar Nemzet cikkhez, hogy Petry Zsolt nem csupán “Dárdai segítője”, hanem volt magyar válogatott kapusunk volt, nem is akármilyen! Többszörös magyar válogatott kapusunkról van szó! Ezt esetleg a Magyar Nemzet munkatársa tudhatná, vagy nézzen utána! Egy 38-szoros, bravúros válogatott kapusról beszélünk! 91-ben a világválogatottban is szerepelt!)

Petry Zsolt hatodik éve dolgozik a Bundesligában a jelenleg a kiesés elől menekülő Hertha kapusedzőjeként. A korábbi ifjúsági Eb-győztes kapus szerint Dárdai Pál januárban morálisan szétesett, egoista labdarúgók gyülekezetét örökölte meg, idő kellett, amíg a „dívák” megértették, hogy semmire sem megy a csapat az egyéni képességükkel akkor, ha azt nem a közösség érdekében használják a pályán. Petry szigorú szabályokkal korlátozná az NB I-es csapatokban játszó külföldiek számát, türelemre inti a közvéleményt a válogatottal kapcsolatos elvárások miatt, és – noha nem ért vele egyet – reméli, nem éri hátrányos megkülönböztetés itthon Gulácsi Pétert a Család az család kampányban megfogalmazott, liberális véleménye miatt.

 

Itthon nem csak a futball, az egyik legjobb magyar futballista véleménye, Gulácsi Péter nyilvános szerepvállalása a Család az család kampányban is nagy port kavart. Korábbi ifi Eb-győztes, válogatott, a reflektorfényben élő kapusként erről mi a véleménye?

– Az egyik legkomolyabb problémának azt tartom, hogy jelentősen csökkent a vélemény-nyilvánítás színvonala. Mi, a nemzeti oldal képviselői elvárjuk a másik oldaltól, hogy meghallgassa a mi álláspontunkat. Gulácsi Péternek a szivárványcsaládokról alkotott liberális véleményével a magyar társadalom többsége nem ért egyet. Ezért sokan elkezdték őt kritizálni, pedig a véleménynyilvánítás morálisan nem támadható. Péter ugyanis nem tett mást, mint kiállt az elvei mellett. Elvi alapon nem lehet és nem is szabad őt elítélni csak azért, mert elmondta a véleményét. Más kérdés, hogy egyetértenek-e az emberek az ő álláspontjával vagy sem. Én sportolóként az ő helyében a futballra koncentrálnék, és nem fogalmaznék meg semmilyen álláspontot közéleti, társadalompolitikai kérdésekben. Elvégezném azt a munkát, amit a klubom és a magyar válogatott elvár tőlem. A közvéleményt megosztja a társadalmi kérdésekben kinyilvánított vélemény. A sportolókat, adott esetben Gulácsi Pétert azért szeretik az emberek, mert bravúrral véd vagy megfog egy tizenegyest, és magyar címerrel a szíve fölött szenzációs teljesítményt nyújt a kapuban. Teljesen felesleges ellenségeket szerezni egy-egy politikai megnyilvánulással, főleg nem egy Európa-klasszis kapusnak. Hogy mégis mi késztethette Pétert arra, hogy kiálljon a homoszexuális, transzvesztita és egyéb nemi identitású emberek mellett, nem tudom. Én biztos, hogy nem kavartam volna fel az indulatokat az ő helyében.

 

 

(magyarnemzet.hu részlet)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Egy tökéletes módszer Szabó Tímea ellen

Rendkívüli közlemény: álhír, hogy korábban zárt be a terézvárosi szakrendelő