in , ,

Csisztu Zsuzsa: tízpontos sarkazás! Bravó, Szalai Ádám!

A koreográfia, a nehézségi fok és a kivitelezés is maximum pontot ért nálam, kedves Ádám!

A koreográfia, a nehézségi fok és a kivitelezés is maximum pontot ért nálam, kedves Ádám! Ha a művészi sportok, főként a torna nyelvén fogalmaznám meg: ez a mozdulat pazar volt, a régi pontozási rendszer szerint nekem tíz pontot ért!

De tényleg, nagyjából négy évtized távlatából be merem vallani, mennyire nagyokat kacarásztunk anno a tatai edzőtáborban, amikor a Nagy Anti-féle válogatott tagjai bemelegítés gyanánt alig érték el terpeszállásban előre hajolva a bokájukat, annyira merev volt az összes játékos. Azt kérdeztük halkan a fogunk között szűrve, hogy már ez is valami? Miközben mi csendesen tűrtük az edzés végi „lazítást”, ami a nevével ellentétben egyáltalán nem a lazulásról szólt, hiszen minimum egy edzőnő ült a hátunkon, miközben a jobb lábunk egy zsámolyon, a bal hátrafelé spárgában kinyújtva várta a jobb létre szenderülést, vagyis a totális zsibbadás utáni lábcserét.

Nekünk egykor más fogalmaink voltak a mozdulatok finomságáról, a koreográfia tökéletességéről,

de szó ami szó, egy-egy bombagólra mi is fel-fel kaptuk a fejünket.

Évtizedekkel később a spárgám már messze nem a régi, de a látásom talán kicsit kifinomultabb lett a zöld gyepen kivitelezett extravagáns mozdulatokra. Különösen azokra, amelyek páratlan koordinációról, szemfülességről és kihagyhatatlanul sok gyakorlásról árulkodnak, olyasmikről, amelyekre csak egy hatalmas rutinnal és óriási szívvel játszó játékos képes, olyasvalaki, mint a sajnos perceken belül a válogatottságtól visszavonuló Szalai Ádám.

Tudod mit, Ádám? Ne menj te sehova! Maradj még egy kicsit velünk, figurázz, hajts, sarkazz, vagy fejelj! Csinálj akármit, amit jónak látsz a pályán!

Csak izzál tovább azon a hőfokon, amellyel egy teljes generációt voltál képes feltüzelni, s amellyel szurkolók tízezreit tartottad ma is lázban!

Köszönjük, Ádám! – írja Csisztu Zsuzsa.


 


 

 

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Ezek meghülyültek – Megint ezt gondoltam tegnap este, amikor a németek a lelátóról dobálták a magyar játékosokat a lipcsei stadionban.

Nem mi mondtuk – Bécsi elemzés: Orbán Viktor kormánya a legstabilabb Európában