in ,

Csicskulnak – Teljes szétesés szélén a Karácsony-banda

Essenek!

 

Az MSZP kongresszusa az országos listát 164 igen, 42 nem szavazattal és 21 tartózkodással hagyta jóvá – írták a hírügynökségi beszámolók a szocik rendezvényéről. Persze a balliberális portálok már nem vették a fáradságot ahhoz, hogy ezt a számot értelmezzék, de mi most bemutatjuk, hogy ez mit is jelenthet. Magyarra lefordítva a szavazási arányokat, ki lehet jelenteni, hogy az MSZP küldötteinek közel 30 százaléka nem kért az összefogásból a mérhetetlen támogatottságú Párbeszéddel.

A szocialista küldöttek közel egyharmada, akik egy-egy alapszervezetet képviselnek, úgy tűnik világosan látják, hogy milyen nagy rizikót vállalt a párt azzal, hogy közös listát alkotnak a Karácsony-csapattal. A kormányváltók jelenleg a Jobbikra, a DK-ra, az LMP-re, a Momentumra, a kétfarkú kutyákra, az LMP, az Együttre, és még ki tudja kire voksolhatnak. Egy ilyen versenyben egyáltalán nem biztos, hogy az MSZP képes lesz elérni a 10 százalékot, főleg úgy, hogy eddig legalább 50 választókerületben nincsen jelöltjük.

A szoci küldöttek egyharmada nem kért Karácsonyból
A szoci küldöttek egyharmada nem kért Karácsonyból

Másrészt ezeknek a küldötteknek vélhetően elegük van abból, hogy a pártjuk képtelen egy épkézláb jelöltet előkeríteni, és felvenni a versenyt a többi ellenzéki párttal, és végső soron a Fidesszel. Az ő nemük, vagy tartózkodásuk pont ennek szólhatott. Nagy valószínűséggel ezek az alapszervezetek nem nagyon fognak kampányolni a következő hetekben, ami szintén nem jó előjel a szocialista párt számára. Karácsony Gergelynek tehát egy olyan csapatot kell majd vezetnie, aminek az egyharmada nem kér belőle, míg biztos sokan vannak, akik csak azért szavaztak igennel, mert így nem vállalnak konfliktust a vezetéssel.

Mindezek után, ha valaki örömtüzeket gyújtana, hogy már minden rendben van a szocik háza táján, az egyszerűen hülye, vagy pedig nem tud olvasni.

(forrás: Kovács András, honatya.blogstar.hu)

Magyar SIKER! – Már az első nap után biztos, hogy a magyar csapat felülmúlta az előző téli olimpiát

Szakértő: a visegrádi országok fontos szövetségest kaptak