in ,

CSICSKULNAK A MIGRÁNSHAJÓK – Bajban Soros embercsempész hajói: Málta sem engedi kikötni őket

Hehe

 

Málta elutasította, hogy a Lifeline hajó több mint 200 migránssal a fedélzetén kiköthessen partjainál – közölte Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter, miután az előző nap Matteo Salvini belügyminiszter megtagadta a kikötést a Mission Lifeline nevű német sorosista álcivil szervezet által működtetett hajótól Olaszországban.

 

 

Toninelli, akihez az olasz kikötők felügyelete tartozik, abszurdnak nevezte a máltai vezetés döntését Facebook-oldalán.

A tárcavezető közzétette a máltai hadsereg válasz e-mailjének szövegét is, amelybena szigetállam azt állítja, hogy a Lifeline nevű hajó nem került vészhelyzetbe, s nem is adott le ilyen riasztást.

Matteo Salvini belügyminiszter a nap folyamán úgy érvelt, hogyMáltának kell fogadnia a holland zászló alatt hajózó Lifeline-t, amely Líbiai partjai előtt 224 migránst vett fel, mert jelenleg máltai felségvizeken van.Málta korábbi válaszában csak annyit közölt, hogy a törvények és a vonatkozó egyezmények alapján fog eljárni.

A Mission Lifeline szerint az erre vonatkozó kérése ellenére még nem jelöltek ki számára kikötőt, ahová a fedélzetén lévő migránsokat viheti, amelyek száma egy éjjeli „mentőakció” során 234-re duzzadt.

Máltán jelenleg baloldali kormány van hatalmon, de ennek ellenére még sem akarja befogadni az illegális bevándorlókat.A sorosista álcivil szervezet tagjainak véleménye alapján félő, hogy hasonló helyzet fog kialakulni, mint az Aquarius nevű embercsempész hajó esetében.

A spanyol külügyminisztérium közölte, hogy kapcsolatba lépett Olaszországgal, Máltával és Franciaországgal, hogy megoldást találjanak– jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Valószínűleg a migránsbarát spanyol kormány végül befogadja a Mission Lifeline hajóját,ahogy tette azt az Aquarius esetében is.

(origo.hu)

EZ AZ! – Salvini újabb migránshajótól tagadta meg a kikötést

LÁZÁR BESZÓLT – Lázár: Márki-Zay felelőtlen és alkalmatlan a város vezetésére