in ,

Csicskul a Jobbik – „Ha Vona nem akar több kárt okozni a pártnak, akkor mondjon le”

Ha a Jobbik a jelenlegi irányvonalát folytatja, akkor nincsen jövője

Ha a Jobbik a jelenlegi irányvonalát folytatja, akkor nincsen jövője – kommentálta Vona Gábor köpönyegforgatását Rubi Gergely, a Jobbik egykori országgyűlési képviselője. Ha Vona Gábor nem akarja tovább rombolni a Jobbikot, akkor le kell mondania. Ő azért kritizálja az egykori radikális párt vezetőjét, mert pálfordulása érdekében tagsága kétharmadát feláldozta – nyilatkozta az exjobbikos politikus.

Rubi Gergelynek már korábban felfüggesztette a Jobbik a párttagságát. Ő úgy fogalmazott, hogy „függőben van a státusza”. Nemrég azzal került be a hírekbe, hogy egy Hajdú-Bihar megyei jobbikos fórumon felszólalt és Vona Gábornak személyesen mondta el, hogy elárulta a pártot. Rubi többek között azt mondta a pártelnöknek, hogy „elvette a párt lelkét”.

A kritikát megfogalmazó egykori politikus szerint ő nemcsak a saját véleményét fogalmazta meg, hanem számos párttársáét is. Felhozta többek között az egykor, a pártközpontból feloszlatott vidéki alapszervezetek esetét. Ezek a bezárások úgy történtek, hogy egy levélben értesítették róla a tagokat és „olyanokkal alapíttatták újra ezeket a szervezeteket, akik gyakorlatilag csak a kárt okozták a pártnak”.

Az az egymillió ember, aki rá szavazott a választásokon, az azért szavazott rá, mert nemzeti radikális vonalat képviselt. Ez most megszűnt. A választóinak több mint felét elbukta. Ennek egyetlen egy oka van, hogy Vona Gábor pártelnökként kisebbségben van ezzel a véleményével a párton belül”

– elemezte Rubi Gergely Vona helyzetét az ECHO TV-n.

Az a legalja, hogy felmerül, hogy bármelyik balliberális szervezettel együttműködjön a Jobbik, ettől már nem nagyon van lejjebb. Vannak arra jelek, hogy lesz együttműködés, és ezt ki is nézem belőlük. Ha a párt ezt a vonalat folytatja, akkor nincs jövője, ezért én javasolnám, hogyha Vona nem akar több kárt okozni a pártnak, akkor mondjon le”

– mondta a politikus a Jobbiknak a baloldallal való esetleges összefogásáról.

Felidézte: korábban a Jobbikban a „zsidózás és a cigányozás napi szinten jelen volt”. Beszélt arról, hogy egy korábbi frakcióülésen Vona Gábor azt mondta, szívesen bemegy a férfi WC-be és egy pisilés alkalmával megnézi, hogy melyik képviselőtársa van körülmetélve.

Korábban kimondtuk azt, hogy a vidéket a cigánybűnözés sújtja, ma erről már nem esik szó. Rubi Gergely hozzátette: nem akarunk új mozgalmat alakítani, vissza akarjuk szerezni a pártunkat az „elliberálisodott” Vona Gábortól.

(forrás: Bácskai Balázs, 888.hu)

Budaházy Edda: Felfordul a gyomrom, hogy a Jobbik összefoghat az MSZP-vel

AGYHALÁL – Szét akarta trollkodni a Kormányinfót az MSZP-s Harangozó Tamás, de megalázottan távozott