in , ,

Csicskul a Jobbik, fogynak a szavazók – Megelőzte az MSZP a Jobbikot

MSZP előzi a Jobbikot

mindenszo.hu kommentár: Nekünk továbbra sem közvéleménykutatásokat kell nyernünk, hanem választásokat! EZÉRT MINDENKI MENJEN EL SZAVAZNI és HÚZZA BE AZ X-et a 13-as számnál a FIDESZ MELLÉ!

Megelőzte az MSZP a Jobbikot

A Századvég legfrissebb felmérése szerint a Fidesz-KDNP továbbra is őrzi első helyét a pártok választási küzdelmében. Érdekesség ugyanakkor, hogy erősödött az MSZP-Párbeszéd, így jelenlegi támogatottsága mind a teljes népesség, mind pedig a biztos szavazó pártválasztók körében meghaladja a Jobbikét.

A Századvég legújabb közvélemény-kutatása szerint a Fidesz-KDNP-t a megkérdezettek 36 százaléka választaná a teljes népesség körében, míg azMSZP-Párbeszédet 10 százalék, a Jobbikot pedig mindössze 9 százalék. Az LMP támogatottsága 5 százalékra mérséklődött, a DK ugyancsak 5 százalékon áll, az Együttre mindössze a válaszadók 1 százaléka szavazna.

A teljes lakosság 6 százaléka más pártot választana, a bizonytalanok aránya 28 százalék.

Csak öt párt jut be?

A biztos szavazó pártválasztók körében a Fidesz-KDNP jelenleg 51 százalékon áll. Az MSZP-Párbeszéd ebben a közegben is megelőzi a Jobbikot, jelenleg 15 százalék a támogatottsága, szemben a Jobbik 13 százalékával. Az LMP 7, a DK 6, az Együtt 1 százalékon áll, a biztos szavazók 7 százaléka pedig más pártokra voksolna.

Nagyon magas Vona elutasítottsága

Az ellenzék erőviszonyaiban bekövetkezett változások mögött nagy valószínűséggel a kormányfőjelöltek népszerűsége közötti éles különbségek húzódnak meg.

Vona Gábornak, a Jobbik jelöltjének népszerűségi mutatói nem javultak az elmúlt időszakban. Jelenleg a politikus a teljes népességen belül a többség körében elutasított: a megkérdezettek 20 százaléka kedveli, 69 százaléka elutasítja.

Az MSZP-Párbeszéd közös jelöltje, Karácsony Gergely összességében népszerűbb Vonánál. Azonban még így is csak a teljes népesség 31 százaléka kedveli, miközben 40 százaléka elutasítja.

Karácsony Gergely sokkal népszerűbb saját politikai pólusán belül, mint Vona Gábor. A magukat baloldalinak vallók körében Karácsony kedveltsége 72 százalék, elutasítóinak aránya mindössze 13 százalék.

Vona megítélése ugyanakkor a jobboldalon ezzel szemben kifejezetten negatív. A magukat jobboldalinak vallók 21 százaléka kedveli és 62 százaléka utasítja el a politikust. A középen álló – azaz bal- vagy jobboldali politikai preferenciákkal nem rendelkező – népesség körében Vona kedveltsége 26 százalék, elutasítottsága pedig 50 százalék. Karácsonyt ugyanebben a közegben viszont 30 százalék kedveli és csak 28 százalék utasítja el.

Az LMP kormányfőjelöltjének, Szél Bernadettnek a kedveltsége pedig 26 százalék, elutasítóinak aránya pedig 43 százalék a teljes népesség körében.

 

(forrás: Vincze Viktor Attila, 888.hu)

Ez eddig a legerősebb Fidesz kampányvideó!! – Magasba a zászlókat! Fel, győzelemre!

Vonának tisztáznia kell a terrorszervezetekhez fűződő viszonyát