in , ,

„Cseh Katka lemondott már?” – Fekete-Győr Andrást szembesíti korábbi kijelentésével a Bennfentes videója

„Nem vagyok hajlandó egy olyan országban élni – az elmúlt harminc évben kénytelen voltam –, ahol következménye semminek nem volt” – szögezte le korábban a Momentum elnöke.

„Fekete-Győr nem hajlandó olyan országban élni, ahol semminek nincs következménye” – idézi a Momentum elnökét a Bennfentes portál Facebook-oldala, majd felteszi a kérdést: 

 

Cseh Katka lemondott már?

Fekete-Győr: Nem vagyok hajlandó egy olyan országban élni, ahol következménye semminek nem volt

Fekete-Győr András március 18-án a Hír Tv Magyarország élőben című műsorának volt a vendége. Földi-Kovács Andrea a következő kérdést tette fel a Momentum elnökének: „Ha a Momentumnak az egyik képviselője jutna jogosulatlanul, vagy a politikai kapcsolatai révén uniós támogatáshoz, őt is elszámoltatnák?”

Hát hogyne! Természetesen!

Én nem vagyok hajlandó egy olyan országban élni – az elmúlt harminc évben kénytelen voltam –, ahol következménye semminek nem volt. Lehetett lopni szabadon a közpénzt, lehetett csalni és hazudni, de ennek véget kell vetni” – felelte Fekete-Győr András.

 

A Bennfentes összefoglaló videóját a Cseh Katalain ügyről az alábbi videóban tekintheti meg:

 

Fekete-Győr nem hajlandó olyan országban élni, ahol semminek nincs következménye.

Cseh Katka lemondott már?

Közzétette: bennfentes – 2021. augusztus 14., szombat

 

 

 

Mit tudunk eddig Cseh Katalin céges ügyeiről?

1. Titokzatos csomag érkezett vasárnap a Bennfentes.net portál szerkesztőségébe. A felvételen egy „Anonymus-maszkos” alak azt ígérte hétfőn lebuktat egy kétszínű politikust.

2. Az Anonymus hétfőn ígéretéhez híven jelentkezett is az újabb videóval, a Bennfentes.net szerkesztősége pedig kiderítette: vezető momentumos politikusról szólhat az EU-s támogatások körüli botrány.

3. Kiderült az is: a Cseh Katalin által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft. és az ahhoz köthető egyéb vállalkozások összesen 4,5 milliárd forintnyi unió támogatáshoz jutottak.

4. Megszólalt Cseh Katalin a korábbi cége EU-s támogatásaival kapcsolatban. Szerinte csak annyi a kapcsolat az általa korábban vezetett cég és a többi vállalkozás között, hogy azok ugyanarra a címre vannak bejegyezve.

Gyanús pályázati manőverek, feljelentés és GVH-vizsgálat

5. Az Origo csütörtöki cikkéből azonban kiderült: a Cseh Katalin nyilatkozatában megfogalmazottnál összetettebb kapcsolat állhat fenn a politikushoz köthető cégek között. Volt olyan cég, amellyel ugyanazon a ferencvárosi pályázaton indulva úgy nyert a Cseh által 2018-ig vezetett Pannónia Nyomda Kft., hogy a másik vállalkozást egy egyébként könnyen kiküszöbölhető, egyszerű adminisztrációs hiba miatt kizárták a versenyből.

6. A Momentum EP-képviselőjének családi cége 285 millió forint uniós forráshoz jutott, pedig nemrég még a Magyarországnak járó EU-támogatások felfüggesztéséért lobbizott.

7. Orosz Anna, a Momentum alelnöke is megszólalt az ügyben. Szerinte nincs itt semmi látnivaló, sőt, teljesen rendben van, ha kisvállalatokhoz jut az EU pénze.

8. Különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tettek az ügyben.

9. Már a Gazdasági Versenyhivatal is vizsgálja Cseh Katalin zavaros cégügyeit.

10. Péntek délután az is kiderült, hogy a Közbeszerzési Hatóság is vizsgálatot indított a Pannónia Nyomdánál. A cég a Csillagászati és Földtudományi Kutatóközponttal kötött szerződést, amelyet idén márciusban módosították, ebben a pandémiára előre nem látható okként hivatkoztak.

11. Habár egyik vezéralakja volt az olimpiaellenes aláírásgyűjtésnek, ügyvezetése alatt mégis épp az olimpiára hivatkozott EU-s pályázatában Cseh Katalin családjának cége.

12. Tíz nappal a pályázat benyújtása előtt létesítették a nyertes váci telephelyet Csehék

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Agyhalál – Karácsony főtájépítésze szerint túlméretezett a városligeti játszótér

A Zorbán azonnal “állíccsa” meg a klímaváltozást!!!