in

Csalódott ellenzékieket sodor a Tisza – mutatjuk, melyik párt hány szavazót bukott

A kiábrándult fideszes változatlanul olyan, mint Columbo felesége, állandóan szó van róla, de még senki nem látta.

„Kik is tehát a tiszások?

Egy «normál» választáson egy százalék körül van az érvénytelen szavazatok aránya. Most első ránézésre többszöröse volt, a megyei listás választáson, és mint említettük Fejér megyében volt a legalacsonyabb az arány, ahol volt kutyapárti és mi hazánkos lista is, itt már nagyon közel járt a «normálishoz» ez a szám.

 

 

A megyei és a korrigált EP-listás érvénytelenek összevetéséből egzaktul meg lehet állapítani, hogy a nem megyei jogú vidéki településeken hányan voltak, akik érvénytelenül szavaztak a Tisza hiányában, vagyis ők alkotják a keménymagot. 55763 ilyen választópolgár van. Ez ezen a választói bázison (amely az összes szavazó 62 százaléka) 2 százalék. Országosan kivetítve olyan 90 ezer ember lehet, de az MKKP 18 helyen nem állított listát a 19-ből, így ha a Fejér megyei arányokból indulunk ki

50-60 ezer embert tesznek ki a legelkötelezettebb tiszások.

Most vessünk egy pillantást arra, hogy az egyes pártok megyei listás szavazói között mekkora arányt képviselnek azok, akik az EP-n máshova szavaztak.

Látható, a fideszeseknél ez mindösszesen 4-5 százalék, és nem is biztos, hogy a fideszes pontos megjelölés, mivel lehet, hogy inkább fordítva célszerű megközelíteni. Azaz ezek olyan apróbb pártok szavazói, akiknek a másodlagos pártpreferenciája a Fidesz. Akár így, akár úgy a kiábrándult fideszes változatlanul olyan, mint Columbo felesége, állandóan szó van róla, de még senki nem látta.

Nem így az ellenzéki pártoknál. Itt az átszavazás 40-80 százalékát tette ki az önkormányzati szavazóiknak. A baloldalnál akkor kisebb az arány, ha már nagyon nem volt mit elvenni tőle. És ha már a baloldalnál tartunk. Miközben szólt a gyurcsányozás, és másról sem lehetett hallani Magyar Pétertől, a Tisza párt vezérétől, hogy a DK egyenlő kék Fidesz, addig

közel kétszázezer szavazó volt, aki most júniusban a DK vezette baloldalra és a Tiszára is szavazott.

Egészen precízen 201011 baloldali választó az EP-n más pártot támogatott, de mivel valószínűtlen, hogy a baloldalról Márki-Zay Péterre vagy Vona Gáborra szavaznának, nem merész feltételezés, hogy ennek elsöprő többsége a Tiszánál között ki.

(Hont András)

 


 

 

 

FIGYELEM!

Tisztelt olvasóink, kedves barátaink, támogatóink!

 

Ahogy ígértük, mindenkit tájékoztatunk a Wittinghoff per kapcsán kialakult újabb helyzetről. 

Mint mindenki tudja, szerkesztőségünket másodfokon is elmarasztalták egy durva politikai bírósági ítélet által, amiben  4.5  millió forint + kamatok (2019-ig visszamenőlegesen!) + adók + perköltség büntetést kaptunk.

Hosszan mérlegelés után szerkesztőségünk úgy döntött, hogy az igazságszolgáltatásba vetett maradék hitünket is összeszedve a Kúriára visszük ügyünket. Ez a döntés anyagilag és lelkileg is megterhelő számunkra, hiszen mindenkit megviselt ez a kifejezetten méltatlan és igazságtalan politikai bírósági ítélet. Ezzel kockáztatjuk, hogy esetleg magasabb lesz a ránk kirótt büntetés összege, de reméljük, hogy ebben az esetben a valóban bűnös és közélethez méltatlan felperest fogják elmarasztalni.

 

Amennyiben lehetősége engedi és szeretne hozzájárulni a Kúriára benyújtott fellebbezés költségeihez, az alábbi számlaszámon tud nekünk segíteni és fennmaradásunkat támogatni:

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 

Köszönettel,

 

A mindenszo.hu szerkesztősége

Bajban van Kamu Genya: a főpolgármester új taktikai manőverbe kezdett, aminek célja, hogy szövetséget kössön a Tisza Párttal, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal

Üzenet a püffedt fejű, agyonfilterezett Lilunak: te kevesebbért már a lelkedet rég eladtad az RTL-nek + régi Lilu videó