in ,

Csak úgy ömlik Magyarországra a kínai pénz: a libsik már megint öntökönszúrásba kezdtek

Természetesen, ha valami jó történik Magyarországgal, mondjuk befektetők jönnek és fejlesztenek, akkor előbújnak a nedves kis odújaik mélyéről azok a liberális firkászok, akik csak azért élnek, hogy leírhassák: úgyis minden szar lesz, mert már most is az.

Természetesen, ha valami jó történik Magyarországgal, mondjuk befektetők jönnek és fejlesztenek, akkor előbújnak a nedves kis odújaik mélyéről azok a liberális firkászok, akik csak azért élnek, hogy leírhassák: úgyis minden szar lesz, mert már most is az. A mértékadó, függetlenobjektív média a kínai gigaberuházás kapcsán azt is megírta, hogy teljesen értelmetlen és felesleges közeledni Kínához, mert nem érdekeljük őket, és amúgy sem sikerül. A valóság ismét rácáfol a vágyvezérelt liberális érvrendszerre.

 

A Mercator Intézet ábráján jól látható, hogy 2000 és 2016 között régiós összevetésben jelentős nagyságú, 2051 millió euró külföldi működőtőke-befektetés érkezett Kínából. Ez több mint kétszerese a román, görög és lengyel értéknek és csaknem négyszerese az Ausztriába áramló kínai befektetéseknek. A térségünk többi országa ugyanakkor még az ezer millió eurós összeget sem érte el a 16 év alatt.

A kereskedelmi kapcsolatokon túl a kínai befektetések is egyre döntőbb szerepet kapnak a régiónkban: a kínai részről nyolcmilliárd dollár értékű működőtőke érkezett a közép-kelet-európai térségbe. Az összeg várhatóan megugrik az Egy övezet, egy út program, vagyis az Új Selyemút beruházásai miatt, és ez remek növekedési lehetőségeket biztosíthat Magyarország számára is.

(A magyarázatot és a diagramot köszönjük a Macronóm Mandinernek)

(Oláh Gellért, 888.hu)

KÖSZÖNJÜK BALOLDAL! – 60-70 milliárd forint bírság fenyegeti Magyarországot a baloldal miatt

Ez azzzzzzz! – Végső búcsú a Nap TV-től: porba hullt a bulvár-pravda utolsó emléke (PS-videó+galéria)