in ,

Ciki: a baloldal szerint sem vezet a baloldal

Tóka Gábor CEU-professzor szerint a baloldali közvélemény-kutatások nem pontosak

Leleplező írás jelent meg a minap”

– írja Mráz Sámuel, a Nézőpont Intézet vezetője.

A politológus egy 444-es cikket szemléz, melyben Tóka Gábor baloldali szakértő elemzi az elmúlt hónapok közvélemény-kutatási eredményeit.

„Tóka szakmai tudása legalább olyan nagy, mint Fidesz-gyűlölete és virtigli liberálisként a jelenlegi baloldal iránti elkötelezettsége” – írja Mráz a baloldalon változatlanul szakmai hivatkozási alapnak számító, korábban a Közös Ország Mozgalomban is aktívan részt vevő CEU-professzorról.

Tóka Gábor ugyanis a hosszú elemzésben lényegében kimondja, hogy a valós adatok jóval közelebb állnak a kormányközeli intézetekhez, mint a baloldali közvélemény-kutatókhoz. „Ezek szerint nem csak nekünk volt furcsa a baloldali közvélemény-kutató intézetek év végi sortüze, amivel azt próbálták elhitetni a magyarokkal, hogy a „közös lista” már vezet a Fidesz előtt” – írja Mráz.

Politikai terméket gyártottak a valós adatok félreértelmezésével, amelyet karácsonyi ajándékként Gyurcsány Ferenc és Fekete-Győr András osztogatott.”

 

Összességében arra jutott írásában, hogy a valóságban a baloldal nem vette át a vezetést a Fidesztől a Gyurcsány Ferenc által összehozott közös listával, ahogy azt a baloldali intézetek sugallták, hiszen, ahogy a baloldali kutató rámutat, a kormányoldal valójában 51:49 arányban vezet a baloldallal szemben.

Sőt, Tóka Gábor mandátumszámítása szerint ez a Fidesz 57 százalékos mandátumtöbbletéhez vezetne. Gyurcsány közös listája tehát nem hozott, hanem inkább vitt szavazókat a baloldaltól.

 

Mindez a Nézőpont vezetője szerint komoly zavart okozott a baloldalon, az érintettek inkább az elhallgatás stratégiáját választották.

„Vajon nem kellene még a választások előtt átgondolni, milyen szabályok vonatkoznak a közvélemény-kutatókra?” – teszi fel a kérdést zárásként Mráz.

 

(888.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Agyhalál – Ujhelyi megbízta a Publicust, az intézet pedig kihozta, hogy népszerű

Frappáns választ adott Bayer Zsolt Hadházynak: “Tudod-e, mit fogsz végrehajtani?”