in , ,

Bús Balázs első fokon pert nyert Szabó Tímeával szemben: a megítélt sérelemdíj összege, a mindenkori parlamenti képviselői alapdíj hatszorosa, azaz 7 896 000 forint

Már 2020 óta tart az ügy

– Már 2020 óta tart az ügy, akkor vádoltak meg először, de akkor Szabó Tímeát védte a mentelmi joga. A választási kampányban ugyanakkor még vadabb állításokat fogalmazott meg velem szemben, e miatt pert indítottam 

– hangsúlyozta lapunk megkeresésére Bús Balázs, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke.

A Fidesz III. kerületének közleménye emlékeztet, hogy  2022. évi országgyűlési választások kampány időszakában Szabó Tímea, mint a 10. választókerület képviselőjelöltje túlontúl messzire vetette a sulykot, amikor saját Facebook-oldalán egy olyan videóüzenetet posztolt, amelyben bejelentette, hogy sajtótájékoztatót tart A pedofil bűnözők a Fideszben vannak – a Fidesz óbudai jelöltje, Bús Balázs is elhallgatott egy óvodai pedofil bűncselekményt! címmel és ezt StopPedofidesz! hastaggel publikálta. A felvételen Szabó Tímea, az Egységben Magyarországért pártkoalíció másik két képviselőjével szinte végig a fideszes képviselőjelölttel foglalkozik, és olyan kijelentéseket tesz rá, amelyek a bíróság szerint is megsértették Bús Balázs jó hírnevét és becsületét.

A közlemény kiemelte azt is, hogy erről a Fővárosi Törvényszék a napokban hozta meg elsőfokú ítéletét, amely azután születhetett meg, hogy

korábban a parlament olyan súlyosnak ítélte meg Szabó Tímea rágalmait, hogy példa nélküli módon felfüggesztett mentelmi jogát.

Szabó Tímea a videó bejegyzésében egy korábbi III. kerületben történt pedofil üggyel hozza kapcsolatba Bús Balázst, aki akkor Óbuda polgármestere volt. Ennek a bűncselekménynek a büntetőeljárása már jogerősen lezárult, az elkövetők a megítélt büntetésüket töltik. Fontos kiemelni, hogy a bíróság iratai szerint a bűncselekményhez Óbuda egykori polgármesterének semmi köze nem volt, az ügyben még csak tanúként sem hallgatták meg.

A közlemény hangsúlyozza, hogy

Szabó Tímea állításairól egyértelműen kiderült, hogy egytől egyig légből kapott, motivációját tekintve politikai jellegű, amelynek egyetlen célja Bús Balázs lejáratása, erkölcsi befeketítése és a becsületébe gázolás volt.

Hozzáteszik, hogy tekintettel a becsületsértés súlyára és motivációjára, hiszen napjainkban a pedofília elkövetése a társadalmi megítélés szerint a legalantasabb, legaljasabb bűncselekmények egyike, az elkövetőit a legmélyebb megvetéssel és erkölcsi értékítélettel sújtja a társadalom, a bíróság nyilvános bocsánatkérésre és nagy összegű sérelemdíj megfizetésére kötelezte Szabó Tímeát.

Bús Balázs lapunknak elmondta: szomorú, hogy erre az ügyre egyáltalán sor került, de örül, hogy így végződött az eset. Hozzátette azt is, hogy nem azért kért sérelemdíjat, hogy haszonra tegyen szert, hanem hogy legyen következménye ennek a súlyos cselekménynek. A megítélt sérelemdíj összege, a mindenkori parlamenti képviselői alapdíj hatszorosa, azaz 7 896 000 forint, amelyet Bús Balázs teljes egészében a Szent Miklós Kollégium és Gyermekotthont támogató Miklós téri Gyermekekért Alapítvány javára ajánlott fel.

 

(Harangozó Éva, magyarnemzet.hu)

 

  

 

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Botrányos videót tett közzé az amerikai nagykövetség! Videó

Nagyon nagy a botrány Kárpátalján – Eljárási hibák sora rajzolódik ki a munkácsi turul eltávolításának ügyében