in ,

Budapest el lett cseszve! Életveszélyben a biciklisek: az autók közé kényszerültek Kamu Geri lezárásai miatt

Még nincs vége a bicikliseket is veszélyeztető hajmeresztő közlekedési megoldásoknak

 

Még nincs vége a bicikliseket is veszélyeztető hajmeresztő közlekedési megoldásoknak Budapesten: a városvezetés a Clark Ádám téri kaotikus biciklisávok után most a Blaha Lujza téren teremtett életveszélyes helyzetet. A Metropol kipróbálta, milyen manőverek árán lehet eljutni a József körút Blaha Lujza tér előtti szakaszán.

 

A lap azt írja, hogy a Blaha Lujza tér elújítása miatt a kereszteződés előtt egyetlen szűk sávba terelték össze az autósokat és a bicikliseket. A korábban A KARÁCSONY GERGELY FŐPOLGÁRMESTER ÁLTAL ERŐSZAKOSAN A KERÉKPÁROS KÖZLEKEDÉS FELÉ TERELT BUDAPESTIEK MOST BONYOLULT MANŐVEREKRE, GYAKRAN ÉLETVESZÉLYES EVICKÉLÉSRE KÉNYSZERÜLNEKa József körút Blaha Lujza tér előtti szakaszán. A bringások biztonságos közlekedését tovább akadályozzák a Népszínház utcából a körútra kikanyarodó autók. Az új helyzettel láthatóan egyik fél sem tud mit kezdeni: hol tanácstalanul, hol káromkodva kerülgetik egymást a két- és a négykerekűek – írja tapasztalatairól a Metropol.

 

 

Folytatódik a Karácsony-káosz

Hosszú halogatás után Karácsony Gergely mindent egyszerre zárt le Budapesten, ezért folyamatosan fokozódik a nyár eleje óta tartó közlekedési káosz: már GYAKRAN MÁSFÉL-KÉT ÓRÁT KELL ÜLNIÜK AZ AUTÓSOKNAK REGGELENTE A DUGÓBAN.

 

A biciklissáv miatt az autósok hónapok óta idegeskednek, eközben a főpolgármester az amúgy is zajló belvárosi metrófelújítás idején fogott bele a pesti alsó rakpart átépítésébe a Margit híd és az Országház között.

Több mint másfél éves huzavona után után alapos késéssel, június közepén kezdődött el Lánchíd felújítása, majd jött a Nyugati pályaudvar. A köznyelv által csak „Karácsony-káosznak” nevezett közlekedésszervezési ámokfutás legújabb lépése pedig a Blaha Lujza tér július eleji lezárása volt. A MUNKÁKAT 2022. ÉV VÉGE ELŐTT BIZTOSAN NEM FEJEZIK BE,és a közeljövőben újabb és újabb forgalomkorlátozásokra kell számítani a csomópontban és környékén – foglalta össze a portál.

 

A mentő is vár a sorára

A Metropol azt is észrevette, hogy az útakadályok miatt a mentők sem férnek el a Blaha mellett. Hiába volt zöld a lámpa, a mentőautónak csaknem 1 percébe került, hogy átjusson a tér melletti útszakaszon.

 

 

Szálljon ki a kocsiból, és gyalogoljon!– ezt üzente Karácsony Gergely főpolgármester, miután óriási káoszt okozott a fővárosban kaotikus intézkedéseivel, és erre egy fideszes politikus a választói nevében rákérdezett – idézte fel a Metropol. A portál megbízásából 23 847 fő megkérdezésével telefonos, reprezentatív felmérés készült a budapesti autók között. Az autósoknak egyetlen kérdésre kellett válaszolniuk: „Ön egyetért Karácsony Gergely véleményével? Ez valóban megoldást jelentene a dugóra?”

Az eredmény:
Nem: 65,09%
Igen: 34,91%

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Philip: itt a bizonyíték, miért pózol Jakab parizerrel!

Földi László: támadunk!