in ,

BUCKALAKÓKAT FOGTAK – Egy tucat migránst fogtak el a rendőrök

Tizenkét határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken három, szombaton egy, vasárnap négy jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron – írja az MTI. A román határszakaszon négy határsértőt fogtak el.

Az elmúlt héten az ország területén összesen 40 embert tartóztattak föl, és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – július 2-ától 8-áig – ez a szám 39 volt. A román határszakaszon négy embert fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

Forrás: police.hu

Hétfőn hajnalban Csanádpalotán a magyar és román rendőrök egy török honosságú kamion ellenőrzése során nyolc határsértőt találtak. A csoportból öten iraki, hárman szíriai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A tehergépkocsi vezetőjével szemben embercsempészés, a határsértőkkel szemben tiltott határátlépés miatt indított eljárást a román határrendőrség.

(forrás: Tóth Dalma, 888.hu)

Hidvéghi: Határozott fellépésre van szükség a Soros-hálózat ellen

Salvini: Moszkva a biztonság tekintetében jó példát mutatott a világnak