in ,

Brutálisan megtrollkodták a főpolgármestert! Kifizetné Karácsony jogosítványának megszerzési költségeit egy zalai falu

Tudjuk, milyen trauma az, amikor az ember megbukik egy vizsgán

Tudjuk, milyen trauma az, amikor az ember megbukik egy vizsgán, majd fóbia alakul ki miatta – mondta a Magyar Nemzetnek Deák István György, Pethőhenye polgármestere. A Zala megyei község önkormányzata eldöntötte, hogy finanszírozzák Karácsony Gergely főpolgármester jogosítványszerzési kísérletét, ha újra megpróbálkozna. Mint a falu első embere mondja: januárra már érvényes vezetői engedéllyel rendelkezhetne Budapest főpolgármestere, ezáltal mindenki elégedett és boldog lenne.

– Ha Karácsony Gergely főpolgármester jogosítványt szerezne, higgyék el, teljesen más ember lenne. Önállóan tudna döntéseket hozni, hiszen az autóban is egyedül ülne. A képviselő-testület egyöntetűen döntött arról, hogy felajánljuk a főpolgármesternek, hogy itt nálunk, nyugodt körülmények között lerakhatja a jogosítványt – mondta el lapunknak Deák István György, Pethőhenye polgármestere. A képviselő-testület döntése szerint egy pályázatból megmaradt forrást ajánlanak fel a főpolgármester oktatására.

– Inhof Ferenc, volt katonatársam szívesen vállalná azt a nemes feladatot, hogy Budapest első emberét megtanítaná autót vezetni. Egy fiatalembernek önbizalmat is ad, ha van jogosítványa, ráadásul, ahogy olvastuk, a főpolgármesternek fóbiája is van a sikertelen vizsgák miatt, amit le kell majd küzdenie – magyarázta a képviselő-testület döntését Pethőhenye első embere, aki hozzátette: jó szándék vezérli őket.

– Itt, vidéken nyugodtabb körülmények várnák a főpolgármestert, fokozatosan szokna bele a nagyvárosi, majd a fővárosi forgalomba. Az elméleti vizsgákat le tudná tenni távoktatásban, a gyakorlati órákra kellene Zalaegerszegre jönnie, januárra már a kezében tarthatná a jogosítványt. A megszerzett tudásával saját maga is megtapasztalhatná a fővárosi autós közlekedést, és ezáltal jó döntéseket is hozna a témában – mondta Deák István György.

Inhof Ferenc, az Alfa autósiskola oktatója a Magyar Nemzetnek elmondta: a polgármester kereste meg azzal az ötlettel, hogy támogatni akarja Karácsonyt a jogosítvány megszerzésében.

– Vidéken egyszerűbb megtanulni vezetni, mint a fővárosban. Karácsony Gergely autóvezetéssel kapcsolatos félelmeiről most hallok először. A fóbiát le lehet küzdeni, hiszen első alkalommal mindenki szorongva ül be az autóba, ez később feloldódik – magyarázta Inhof Ferenc. Az oktató megosztotta tapasztalatát: sokszor érzi, hogy a tanítványai a szalagkorlát mellett vagy az alagútban bizonytalanná válnak.

– A félelmet előbb-utóbb mindenki leküzdi, természetesen kell hozzá egy jó oktató is. A főpolgármester még nagyon fiatal ahhoz, hogy kimaradjon az autóvezetés élményéből, amennyiben él a felajánlással, szívesen látjuk Zalaegerszegen – mondta el Inhof Ferenc.

Mint a Magyar Nemzet megírta: elképzelhető, hogy Karácsony Gergely főpolgármester azért nem kedveli az autósokat, azért próbálja kiszorítani őket a fővárosi utakról, mert ő maga sem boldogult a jogosítvány megszerzésével. A Ripost megtalálta Karácsony egykori gépjárműoktatóját, aki szerint a későbbi városvezető sokat bizonytalankodott, félt autóvezetés közben, és ezért kellett többször is megbuktatni. A sokadik hiábavaló próbálkozás után örökre lemondott az autóvezetésről.

(Nagy Orsolya, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal!

Na ezért nem kell kitömni a libernyák rendező zsebét! Enyedi Ildikó és a brutális pofátlanság!

Jajj, mi lesz most? Szijjártó Péter és Mészáros Lőrinc együtt mutatkozott! Úristen!!! Videó