in ,

Brüsszeli siker – Szanyi arcba rúgta választóit

Szanyi Kapitány újra akcióban

Hátborzongató volt hallgatni Szanyi Tibor szocialista EP képviselőt az ATV Egyenes beszéd című műsorában pénteken. Azért különösen, mert az adásra a brüsszeli EU-csúcs sikerének napján került sor, amikor Orbán Viktor hajnalban bejelentette a V4-ek győzelmét arról, hogy megmenekültünk a kötelező migránsbetelepítéstől, hogy Magyarország megmarad magyar országnak.

Ráadásul olyan dokumentum jóváhagyása után hangzott el ez a bejelentés, amikor az Orbánnal egyébként igen kritikus liberális brüsszeli lap, a Politico azt írta, hogy a magyar miniszterelnök nemcsak megszilárdította helyzetét Brüsszelben, hanem egyre több szövetségest szerezve egyre erősebb lesz.

Szanyi megmutatta, mi a szocialista, liberális választók igazi arcbarugása (Fotó: mszp.hu)
Szanyi megmutatta, mi a szocialista, liberális választók igazi arcbarugása (Fotó: mszp.hu)

Ehhez képest Szanyi egyetlen elismerő mondatot nem volt képes kiejteni a száján, moslékot viszont annál többet. Mintha csak azt akarta volna példázni, hogy ital nélkül is képes durvaságokkal és hazugságokkal tovább rontani a szocialisták amúgy is küszöb alatt közlekedő népszerűségét.

Szanyi mindent elkövetett azért, hogy ezt a tagadhatatlan sikert ne a V4-ek, hanem Európa győzelmeként tüntesse föl. Mintha 2015-ben nem Orbán Viktor indította volna el egyes egyedül a migránsellenes politikát, hanem az Európai Unió vezetői három évvel később önszántukból vették volna észre, hogy a nemzetek akaratának megfelelő bölcs döntést kell hozni az Európai Unió megmentése érdekében. Szanyi szerint Orbán úgy érte el a sikereit, hogy „mindenkinek belerúgott az arcába.”

A stílus maga az ember, szokták mondani. Így azán végképp nem meglepő, hogy a szocialisták, a liberálisok óriási kudarcát következetesen elhazudta. Holott tudja, hogy nekik éppen migránssimogató politikájuk miatt „rúgott arcukba” saját népük, nem tűrve, hogy újabb és újabb tömegeket zúdítsanak a nyakukba a sorosista kormányok. S tudja azt is, hogy többet közülük a választók – a demokrácia jegyében – már el is zavartak. Másoknak pedig – Merkellel az élen – alaposan meggyengítették a politikai erejét jelezve, ha nem a nemzeti érdekek mentén politizálnak tovább, akkor ők is mehetnek a levesbe.

Nyugodtan kimondhatjuk, a brüsszeli csúcs a demokrácia működése miatt lehetett sikeres. Így az érintett állam- és kormányfők (Macron és Merkel) egyszerű hatalomféltésből mentek bele az általunk három éve követelt megoldásokba.

Szanyi is pontosan tudja, hogy itt van a kutya elásva. Ezért mondta azt, hogy „Európát nagyon megviselte a menekülthullám. Pont ezért történik az, hogy ha már egy emberrel több is bejön, akkor már mindenki összerezzen.” Tudja, de szocialista lelkének jobban esik hazugsággal befedni a napnál világosabb helyzetet. A nyugati államok engedékenységét nem a hatalomféltéssel, a demokráciadeficittel magyarázza, hanem azzal, hogy a nagytőke ezt így akarja. Mondván: „Tök jók ezek a menekülthullámok arra, hogy le tudják törni a munkabéreket.”

Nos, ha tetszik, ez a szocialista, liberális választók igazi arcbarugása, á la Szanyi Tibor. Csoda, ha a szocialisták is ott toporognak a politika szemétdombján röfögő SZDSZ mellett?

(forrás: Horváth K. József, leander.blogstar.hu)

NAGY MAGYAR SIKER! – Szijjártó Péter: a visegrádi négyek komoly sikert értek el az EU-csúcson

BAJ VAN! – Pár száz kilométerre a magyar határtól egyre jobban erősödik az iszlamizáció