in , ,

Brüsszelben gyakorlatilag bevallották, politikai alapon osztogatnak büntetéseket

Ha a jobboldal nyer, Franciaországnak felelősséget kell vállalnia a liberális kormányzat által megszegett kötelezettségekért.

„Gyakorlatilag a választási eredményhez kötötték brüsszeli tisztségviselők, hogy számíthat-e büntetésre Franciaország a költségvetési hiánycélok laza értelmezése miatt. A Politico cikkében brüsszeli tisztségviselőkre hivatkozva arról ír, hogy bár Franciaország eddig mindig megúszta a különböző eljárásokat és büntetéseket az EU-s kötelezettségek finoman szólva is laza értelmezésével, ennek most vége. Az Emannuel Macron vezette centrista-liberális tömb június 9-i bukását, illetve a Marine Le Pen- féle szuverenista Nemzeti Tömörülés előretörését követően ugyanis az országban előrehozott parlamenti választásokra kerül sor, amelynek a múlt heti eredmények alapján egyértelműen nem a baloldal az esélyese.

Brüsszelben pedig ennek megfelelően izzították is a kampányfenyegetéseket mondván, ha a jobboldal nyer, Franciaországnak felelősséget kell vállalnia a liberális kormányzat által megszegett kötelezettségekért. Persze ha esetleg mégis Macronék nyernek, talán mégis elnézőbb lehet Franciaországgal az Unió. Ismét. Mindeközben hazánk éppen múlt héten kapott ismét ideológiai alapú kritikát, és hozzá egy 200 millió eurós csekket Brüsszelből csupán azért, mert a kormányzat nem hajlandó illegális bevándorlókat intézményesen Magyarországon letelepíteni.”

 

 

(Szalai Szilárd, pestisracok.hu)

 

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Nem tudni meddig bírja Orbán és Magyarország – Minden, de minden igaz volt a Fidesz kampányában – A háború tényleg a tét volt és rögtön meg is büntetett minket az EU a választások után

Alkotmányjogász: a választások megismétlésével kapcsolatos fellebbezés csupán politikai trükk Karácsonyék részéről