in ,

BRFK: a tüntetések bénították meg a várost csütörtökön

A BRFK közleménye szerint a vonulásos rendezvények szervezői eltértek az előzetes útvonaltól

A diplomáciai esemény mellett jelentős ráhatással volt a főváros közlekedésére csütörtökön négy, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvény is, ezek egy részét a bejelentők nem az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le – mondta a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség korlátozó intézkedéseket vezetett be Budapest egyes területein Orbán Viktor miniszterelnök és Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki találkozójának idején, hogy a védett személy akadálytalanul és biztonságosan haladhasson a programhelyszínek között. Csécsi Soma alezredes elmondta, hogy a diplomáciai esemény mellett jelentős hatással volt a főváros közlekedésére több csütörtöki gyűlés.

Ezek egy részét nem a bejelentésekben és az egyeztetéseknek megfelelően bonyolították le, a rendezők eltértek a vonulásos rendezvény előre bejelentett útvonalától

– mondta a szóvivő. Ebből az is következett, hogy az ezekkel a gyűlésekkel érintett terület kiterjedt, a főváros közlekedésére gyakorolt hatásuk megnövekedett. Mint mondta, a török elnök Budapest közúthálózatának mintegy minimális 0,0094 százalékán közlekedett, és 15 kerületet nem is érintett. Hozzátette azt is, hogy a labdarúgó Európa-liga csoportküzdelmeinek negyedik fordulójában este Budapesten játszott Ferencváros – CSZKA Moszkva mérkőzés közlekedésre gyakorolt hatásáról sem szabad elfeledkezni.

A majd egy hónapja megválasztott főpolgármester egyelőre nem reagált a hírre. Arról sem tudni, hogy a budapesti rendőrséggel fel vette volna a kapcsolatot a tegnapi események miatt, illetve azt sem, hogy mit ért az alatt, hogy a BKK és a BKV vezetői csak főpolgármesteri engedéllyel folytassanak egyeztetést a rendőrséggel a hasonló esetekben. Egy Oktogonra, MTVA-ra, Belvárosra szervezett vonulgatásos tünci vajon hasonló esetnek számít? Életszerű, hogy a közlekedési- és a rendvédelmi szakemberek vezetőinek egy tétlenkedő politikai figura engedélyére kell várniuk, aki láthatóan csak a partvonalról osztogat megkésett, bárgyú tanácsokat?

(888.hu)

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Nyílt levél Huth Gergelynek! Meddig tűrjük a képen látható barmot még a Hír Tv-ben????

Mensáros László: A proli