in , , ,

BRÉKING! – Verhofstadt betiltaná a Nemzeti Konzultációt! – A kommentelők leoltották a brüsszeli bürokratát

Agyhalál a köbön, egyenesen Brüsszelből

Verhofstadt betiltaná a nemzeti konzultációt

 

El akarja érni a nemzeti konzultáció betiltását az Európai Parlament liberális frakciójának vezetője. Az interneten írt arról Guy Verhofstadt, hogy szerinte hazugság, ami a konzultációban van, és gusztustalan, ahogy a magyar kormány „célba veszi Soros urat”. A liberális politikus már sokadik alkalommal támadja a magyar kormányt a bevándorlás ügyében.

Újabb botrányos módon próbálja megerősíteni önkényuralmát Orbán, félelmet gerjeszt – írja közösségi oldalán az Európai Parlament Liberális csoportjának vezetője. Guy Verhofstadt szerint a nemzeti konzultáció a Soros-tervről valójában hazugságok halmazával árasztja el a magyar háztartásokat. Mozgósítani próbálja a választókat, csupán néhány hónappal a parlamenti választások előtt, és Soros urat veszi célba. Ez gusztustalan, az európai történelem legrosszabb időszakait juttatja eszembe – írja a belga politikus, aki arra kéri Brüsszelt, hogy minősítse az unió alapelveivel ellentétesnek, vagyis tiltsa meg a nemzeti konzultációt.

Guy Verhofstadt, korábbi belga kormányfő régóta kőkemény bírálója azoknak az országoknak, elsősorban Magyarországnak és Lengyelországnak, amelyek nem hajlandóak a kötelező betelepítési kvóta alapján migránsokat befogadni, és területükön letelepíteni.

A liberális politikus a tömeges bevándorlás egyik legvehemensebb pártolója. A tavalyi népszavazás előtt arra bíztatta a magyar választókat, hogy szavazzanak igennel az illegális bevándorlók betelepítésére. Most pedig azt állítja, a nemzeti konzultáció felvetései mind hazugságok.

Guy Verhofstadt az EP liberális frakcióvezetője. MTI/EPA FotóGuy Verhofstadt az EP liberális frakcióvezetője. MTI/EPA Fotó

A nemzeti konzultációról több közösségi felületen megosztotta gondolatait

Ő maga többször is szándékosan összemosta az elmúlt két év tömeges és ellenőrizetlen migrációját az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharc utáni megtorlások elől nyugatra menekülők tömegével.

Mostani gondolatait a nemzeti konzultációról több közösségi felületen is megosztotta. A twitteren kommentelők nagy többsége szerint azonban éppen Magyarország és a magyar kormány cselekszik helyesen.

Az egyik bejegyzés szerint semmi rossz nincs abban, ha valaki nem akarja meghívni az iszlámot a saját országába, hogy semmibe vegyék szabadságjogainkat, és megerőszakolják asszonyainkat és gyermekeinket.

 

A bejegyzéshez hozzászólók szerint azonban a magyar kormány helyesen cselekszik

Egy másik arra hívja fel Verhofstadt figyelmét, hogy ha megállítanák Sorost Európa terrorizálásában, akkor valószínűleg Orbán is leállna Soros ellenes propagandájával.

Egy újabb kommentelő azt kérdezi a liberális vezető politikustól, hogy: mit szeretnél? Cenzúrát, elvtárs?

Egy újabb hozzászóló csupán annyit ír, 10 éve Magyarország az egyetlen biztonságos ország, ahol nem kell a migránsok és az iszlamista terror jelentette folyamatos rettegésben élni.

Dömötör Csaba: az a Guy Verhofstadt támadja a konzultációt, aki korábban a betelepítés mellett kampányolt 

A Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerint Guy Verhofstadtnak, az Európai Parlament (EP) liberális frakcióvezetőjének a nemzeti konzultációt támadó nyilatkozata a szokásos nyomásgyakorlás része. Dömötör Csaba szerdán az MTI-nek azt mondta: a sértő mondatok célja is egyértelmű, azt akarják elérni, hogy Magyarország változtasson bevándorláspolitikáján.

Dömötör Csaba úgy fogalmazott: az a helyzet, hogy a Magyarországot “rendszeresen kioktató” liberális politikus egyértelműen támogatja azokat a javaslatokat, amelyekről a konzultáció szól. Azt mondta: Guy Verhofstadt a tavalyi népszavazás előtt világosan arra kérte a magyarokat, hogy szavazzanak igennel a betelepítésekre. Ezek után letagadni a konzultációban szereplő terveket “terebélyes arcátlanság”. Felhívta a figyelmet arra: azóta az Európai Parlament megkezdte a betelepítési program végrehajtását.

Az államtitkár szerint a liberális vezető “minden tiszteletet nélkülöző” állásfoglalása szembemegy a véleménynyilvánítás szabadságával is. Minden magyar embernek joga van elmondani, hogy mit gondol “a teljesen ésszerűtlen és kockázatos betelepítési tervekről” – tette hozzá. Verhofstadt sértő mondatai csak további érveket jelentenek amellett, hogy minél többen vegyenek részt a konzultációban – hangsúlyozta Dömötör Csaba.

Megjegyezte: ha Guy Verhofstadtnak valóban számítanának a demokratikus értékek, akkor ő is megkérdezné az európai embereket arról, hogy mit gondolnak az illegális bevándorlásról, és a betelepítési tervekről.

(hirado.hu)

Berlusconi a választásokon becsicskította a baloldalt – tarolt!

„Néppártosodás” – Finoman tolják át baloldalra a Jobbikot, már a párt szavazói is érzik az új szeleket