in , ,

Bréking! Újabb aljas támadás indult Magyarország ellen! Hamis vádak alapján az EP megszavazta a Magyarországot és Lengyelországot elmarasztaló állásfoglalását

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön megszavazta a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárással összefüggő, a két uniós tagállamot elmarasztaló állásfoglalási indítványát.

Az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén csütörtökön megszavazta a Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárással összefüggő, a két uniós tagállamot elmarasztaló állásfoglalási indítványát. Az Európai Parlament szerdai ülésén vitázott a jogállamiság magyarországi és lengyelországi helyzetéről.

A vitát követő csütörtöki szavazáson 446 szavazattal, 178 ellenében, és 41 tartózkodás mellett elfogadott, nem kötelező érvényű határozatában az EP elsősorban az igazságszolgáltatás függetlensége, a szólásszabadság, a korrupció, a kisebbségek jogai, valamint a bevándorlók és menekültek helyzete miatt fejezte ki aggodalmát.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője korábban közölte, az Európai Néppárt frakciója csekély többséggel úgy döntött, azt ajánlja tagjainak, támogassák az Európai Parlament Magyarország és Lengyelország ellen indított jogállamisági eljárását – közölte Hidvéghi Balázs fideszes EP-képviselő Strasbourgban szerdán, a néppárti vita után. A politikus közölte: a frakció megosztott volt, több delegáció jelezte, nem ért egyet a javaslattal, míg mások támogatták.

A magyar delegáció mellett mások is megfogalmazták, hogy a javaslat baloldali politikai csapda, amely a néppártot nehéz helyzetbe hozza azzal, hogy a magyar és a lengyel ügyet egy határozat keretében tárgyalják – mondta Hidvéghi Balázs. A csütörtöki szavazáson a néppárt megosztott lesz, de többsége várhatóan támogatni fogja a szocialisták indítványát – vetítette előre.

A néppárti vitán mások mellett az olasz, a német és a francia képviselők fogalmaztak meg kritikát a baloldali javaslatról, és álltak ki a magyar álláspont mellett – közölte Hidvéghi Balázs.

Magyarország ellen felhozott vádak hamisak

A szerdai strasbourgi ülésen a Fidesz-EP-képviselői hangsúlyozták, hogy a vita nem valós tényekről, hanem politikai boszorkányüldözésről szól.

Vádak hangzanak el, de a tényekre senki nem kíváncsi – hangsúlyozta Járóka Lívia, aki megemlítette, hogy a bírói függetlenséget garantálja az Alaptörvény, a kormány zéró toleranciát hirdetett a korrupció ellen, s példaként említette a magyar EU-s elnökség idején kidolgozott, azóta elfogadásra került európai roma-stratégiát. Agresszív politikai támadásokkal szemben nem lehet vitába szállni, mi ezt megtanultuk a kommunizmus alatt – mondta felszólalásában a képviselő.

– A Magyarország ellen felhozott vádak hamisak – fogalmazott Hidvéghi Balázs. A Fidesz EP-frakciójának képviselője kijelentette: a baloldal visszaél a jogállamiság fogalmával, politikai fegyverré degradálják azt. – Akkor beszélhetnénk jogállamiságról, ha mindenkit egyformán vizsgálnánk – tette hozzá. Hidvéghi Balázs felszólalásában emlékeztetett rá, hogy a baloldali frakciók szabták feltétel gyanánt a magyar és a lengyel jogállamiság napirenden tartását ahhoz, hogy a szocialista miniszterelnök lemondásához vezetett máltai újságíró-gyilkossággal is foglalkozzanak az EP-ben.

Elemző: Nem jogszerű a hetes cikkely eljárás közbeni kibővítése

Szabó Dávid hangsúlyozta: az elmúlt években az EP-ben bődületes kettős mérce érvényesült a jogállamisági kérdésekkel kapcsolatban. Egyes országokban kormányhoz, politikai erőkhöz köthető gyilkosságok történtek, az EP mégis nagyobb elánnal vizsgálja azt, hogy 26 vagy 27 ellenzéki médium van egy országban – fogalmazott a szakértő.

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Köszönjük, Karácsony Gergely! – Hajléktalanszálló lett a Gellért-hegyből – Patkányok mindenhol!

Szentesi Zöldi László – Vegyük vissza Magyarországot!