in , , ,

Bréking! Times: az Eb-döntő Budapestre hozásán gondolkodik az UEFA

A szervezet nyomást helyezett az angol hatóságokra.

A Times információi szerint amennyiben az angol hatóságok nem teszik lehetővé, hogy a mintegy 2500 VIP-tag karantén-kötelezettség nélkül utazhasson a labdarúgó Európa-bajnokság Wembleyben megrendezendő helyosztóira, úgy az UEFA a Puskás Arénába költöztetheti a torna végjátékát.

A portál szerint az angol miniszterek megvitatják a javaslatot, amely szerint az UEFA és a FIFA tisztviselőit, a politikusokat, szponzorokat és a műsorszolgáltatók munkatársait mentesítenék az Angliába érkezéskor előírt karanténtól. Egyébként aggódnak, hogy ez a koronavírus-fertőzések növekedéséhez vezethet, és a lakosság rosszallását válthatja ki.

A brit politikai vezetők ugyanakkor amiatt is aggódnak, hogy ha nem enyhítik a szabályokat, akkor

az elődöntőket és a döntőt is Magyarországra költöztetik,

ahol a jövő héttől nem lesznek határkorlátozások a schengeni övezeten belüli utazásokra, és ahol egyébként is telt házas mérkőzéseket rendezhetnek – olvasható a Times-on.

A portál információi szerint állítólag Boris Johnson miniszterelnök hajlandóságot mutat az enyhítésre, mert a javasolt mentességek lehetővé tennék számára, hogy személyesen találkozzon az UEFA vezető embereivel. A lap szerint a kormányfő úgy véli, ez a gesztus előmozdíthatja a 2030-as világbajnokságra tervezett, az Egyesült Királyság és Írország által benyújtott pályázat ügyét.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Bayer Zsoltnak megvan a sommás véleménye Mihalik Enikőről

Már mindenki Gődényen röhög – Újabb tüntetést szervez Gődény György, de az emberek nem akarnak menni