in ,

BRÉKING! – Politikai puccs: Simicska átvette az LMP irányítását

„Csicskapárt lettünk mi is!” – ezt mondják a régiek a pártban.

Sokkolta a Ripost információ szerint az LMP tagságát, hogy Simicska utasítására a párt társelnöke, Hadházy Ákos a hétvégén már a milliárdos kulcsembereivel egyeztetett. „Csicskapárt lettünk mi is!” – ezt mondják a régiek a pártban.

 

A folyamatba, mondhatni a „gyertyát tartani”, bevonták Vona Gábort is. Ő instruálja az LMP elnökét a részleteket és anyagi juttatásokat illetően a Riport szerint. Elsőként az Origo  írta meg, hogy Hadházy, a párt társelnöke már hosszú ideje egyeztet Simicska Lajossal és fiával. Ezek után Hadházy kénytelen volt elismerni, hogy találkoztak. Sokan politikai puccsnak minősítik a történteket, melynek révén az oligarcha máris átvette a párt feletti irányítást. Hadházy Simicska kezére játszotta a pártot szerintük.

Hadházy Ákos (elöl) végzi a dolgát, bár a többség nem gondolta, hogy ez a feladata…(FORRÁS: MTI/KOSZTICSÁK SZILÁRD)

A döntő jelentőségű találkozónak Simicska politikai klubja, a Magyar Nemzet Szalon adott otthont, ahol korábban a Jobbik elnöke is megkapta az oligarchától a megfelelő utasításokat, így persze Vona Gábort is meghívták a sorsdöntő találkozóra, neki már van ebben tapasztalata.

Hadházy és Simicskáék összeborulására a Fortuna étteremhajón, a Szent István park közelében péntek este került sor, a sorsdöntő politikai randevút Schlett Csaba a milliárdos jobbkeze, a Magyar Nemzetre erőltetett új főszerkesztő szervezte meg. Itt kapta meg Hadházy az LMP-re vonatkozó azonnali Simicska-instrukciókat.

A találkozó után Hadházy és Vona a konspiráció szabályait szigorúan betartva, külön-külön, pár perc különbséggel egymást követően hagyták el a helyszínt. Még arra is gondosan ügyeltek a Ripost által közölt fotósorozat szerint, hogy különböző irányba induljanak el az alsó rakparton.

Mutatjuk:

Péntek éjszaka, 22:40. Elsőként Hadházy hagyta el a helyszínt. (FORRÁS: RIPOST)
Gyors léptekkel elindult a Szent István park felé, többször körülnézett, mint aki fél, hogy valaki meglátja. (FORRÁS: RIPOST)
22:44 Pontosan négy perccel Hadházy után Vona Gábor is elindult, tudatosan az ellenkező irányba. (FORRÁS: RIPOST)
Egyre sietősebben távozott Vona. (FORRÁS: RIPOST)

Az LMP-ben csak alig néhányan tudhattak arról, hogy Hadházy a Simicska-klán összekötője, aki a Jobbikkal való lehető legszorosabb pártszövetséget készíti elő. Mindez a tagság döntő része számára egyértelműen azt jelenti, hogy

az LMP feladja önállóságát és a Jobbikhoz hasonlóan a milliárdos kézi vezérléssel irányított politikai alakulata lesz.

Újabb pártnak örülhet a dúsgazdag Simicska (FORRÁS: ECHOTV)

„Csicskapárt lettünk mi is! – mondják elkeseredetten azok, akik még megvannak az LMP alapítói közül a Ripost információ szerint. A párt korábban gyakran élesen bírálta Simicska politikai és gazdasági tevékenységét, ráadásul alapértéknek tekintették a függetlenséget.

Az önállóság feladása legjobban azoknak fáj , akik éveken át kitartottak az LMP eredeti irányvonala mellett. Mindenki csak találgat, hogy vajon Simicska „miért és mennyiért” vette meg a pártot.

Már az is felmerült, hogy Hadházy Ákost korábban is Simicskáék küldték a pártba, hogy előkészítsen egy ilyesfajta hatalomátvételt. Sokan politikai puccsnak minősítik a történteket és puccsistának tartják Hadházyt.
(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ezt nem teszik ki a libsik az ablakba – Az áfacsökkentés kormánya (lista)

A kormány hamarosan nullás költségvetést mutathat fel – A libsik már magzatpózban sírnak