in

BRÉKING! Pannon puma – Kecskeméten látták a fekete párducot (VIDEÓ)

A rendőrség és kecskeméti vadaskert munkatársai nagy erőkkel keresik az állatot.

Kecskeméten és Ballószögön is látták a kiskunhalasi fekete párducot a hiros.hu beszámolója szerint. Az állatot több egységgel is keresi rendőrség. A lap több szemtanút is megszólaltatott, egyikük, Ugrina Csaba, Kecskeméten a Gábor Dénes utca közelében vette észre a fűben lopakodó nagymacskát. 

 

 

VIDEÓ:

https://youtu.be/iX7eZOxgheA

 

„Először csak egy mozgó fekete foltra lettem figyelmes, azt hittem egy őz vagy egy kutya lehet. Aztán elővettem egy nagy teljesítményű fényképezőt, és ráközelítettem.

Akkor láttam, hogy valószínűleg a párduc járkál erre.”

 – mondta, hozzátéve, hogy a párduc az M5-ös felé ment.

 

A szemtanú azonnal értesítette a rendőrséget, gyorsan ki is érkeztek a helyszínre. Horváth Erika rendőrségi sajtóreferens közölte, hogy több egységük is a homokbányában van, alaposan átvizsgálják a környéket. A helyszínen vannak a Kecskeméti Vadaskert szakemberei: Tarjányi Antal állatgondozó és Tokovics Tamás igazgató is. Ők is keresik a nagymacskát.

Beszéltek a szemtanúval, megvizsgálták a fotókat is, ez alapján nem tartják valószínűnek, hogy a Kiskunhalason látott párducot jutott el Kecskemétig, de ezt nem is zárhatják ki teljes bizonyossággal. Azt is elmondták, hogy egy nagy testű kutya lábnyomait találták meg a helyszínen. „Továbbra is készenlétben állunk, ha riasztás van, a rendőrséggel együttműködve ellenőrizzük a jelzést” – nyilatkozta a lapnak Tokovics Tamás.

 

A kecskeméti polgármester közleménye az ügyben Jelzést kaptam arról, hogy elképzelhető, hogy a Kiskunhalason elszabadult feketepárduc Kecskemétig jutott. A Vadaskert munkatársai a rendőrséggel és állatorvossal együttműködve minden olyan helyszínt megkeresnek, ahonnan eddig jelzés érkezett, hogy látták a fekete párducot. Így arra kérem a lakosságot, hogy bármilyen információval rendelkeznek, azt a Vadaskert igazgatója, Tokovics Tamás számára jelezzék 06306992136-os telefonszámon.”
(mandiner.hu)
Add tovább!

Orbán Viktor Maki Zajról: olyat még nem láttam, hogy valaki az emberek élete szempontjából legfontosabb bástyákat megtámadja

Agyhalál – Nagy Ervin bejelentette: Márki-Zay Péter szekerét fogja tolni