in

BRÉKING! – MISKOLCON 60, VESZPRÉMBEN 80 SZÁZALÉKKAL NYERT A FIDESZ

A teljes ellenzéki összefogás ellenére is a Fidesz jelöltje győzött Miskolcon

A teljes ellenzéki összefogás ellenére is a Fidesz jelöltje győzött Miskolcon, „Rokker Zsolti” mindössze 37 százalékot kapott. Veszprémben még ennél is nagyobb az ellenzéki vereség, ott 80 százalékot ért el a fideszes jelölt.

 

Kovács Áron (Fidesz-KDNP) nyerte a veszprémi időközi önkormányzati választást a szavazatok több mint 80 százalékával – tájékoztatta vasárnap az MTI-t a település jegyzője. Mohos Gábor közölte, hogy Kovács Áron 655 szavazatot kapott, Zelenák Adriánra (LMP) pedig 160-an voksoltak.

Veszprémben azért kellett időközi önkormányzati választást tartani, mert Ovádi Péter (Fidesz), aki 2010 óta töltötte be a posztot, lemondott, mivel országgyűlési képviselővé választották. A választásra jogosultak 20,64 százaléka, 3971 választó élt szavazati jogával, 5 érvénytelen szavazat volt.

Szintén a Fidesz-KDNP jelöltje, Nagy Ákos nyert a miskolci időközi önkormányzati választáson. Az országosan ismertebb, ellenzéki támogatással induló Erdei Sándornak, vagyis Rokker Zsolttnak nem sikerült nyernie, mindössze a szavazatok 37 százalékát kapta, míg fideszes kihívója több mit 60 százalékot ért el.

Az időközi önkormányzati választást azért kellett kiírni, mert a fideszes Hubay Györgyöt áprilisban országgyűlési képviselővé választották. A két poszt pedig összeférhetetlen. A részvétel 27 százalékos volt.

Borítókép: MTI

(Deák Dániel, figyelo.hu)

 

Káprázatos magyar siker! – WTCR:, Nagy Norbert második lett Szlovákiában

Szilágyi János hatalmasat sivalkodott – Nekiment a kormánynak: „Lesz*rom Mészáros Lőrincet”