in ,

Bréking! Kiderült, kik az egyetemfoglalók!

rendkívüli hír

Tudtuk! Mindig is tudtuk!

Ugyanis az egyetemfoglalók az Uruk-hai-ok jelképét viselik!

Íme a bizonyíték:

 

Előnézet

 

Az urik hai-ok pedig gonoszak!

 

Így ír a Wikipédia az Uruk-hai-okról:

 

Members of the Uruk-Hai Armourers Guild... - The Uruk Hai Armourers Guild | Facebook

Az uruk-hai J. R. R. Tolkien világának kitalált népe. Ez a faj Középföldén él, és a Harmadkorban jelent meg. Az uruk-hai faj legvalószínűbben az orkok és az emberek keresztezésével született meg (a Peter Jackson rendezte filmek magyar szinkronjában az emberek helyett a „lidérc” szó szerepel az eredeti „goblins” (= manók, orkok) helyett, ami szerencsétlen félrefordítás), és az ork faj egyik alfajának tekinthető. Az uruk-hai-ok alapvetően úgy néznek ki és úgy viselkednek, mint a közönséges orkok, csak sokkal nagyobbak

 

Létrejöttük

Szauron Mordorban és Szarumán Vasudvardban hozta létre ezeket az orkokat, a filmben az utóbbi is Szauron parancsára történik (a könyvben lévő utalások alapján a könyvbeli Szarumán inkább Szauront kijátszandó, semmint az ő parancsára alkot magánhadsereget).

Ahogyan az orkok eredeti fajáról, úgy az uruk-hai-ok létrejöttéről is csak kevés egészen biztosat tudunk a fentieken kívül. A könyvben utalások vannak arra, hogy az uruk-hai-oknak emberek, mégpedig ősi (azaz nem númenori / gondori fajta) északi típusú (eriadori) emberek (amilyenek Tóvárosban, Bríben és más, Gondortól és Mordortól északra lévő helyeken laktak) is voltak az őseik között. Az uruk-hai fajta bírja a napfényt, ami a közönséges orkokat megbetegíti, ami arra utal, hogy az ork fajt emberi jellemzőkkel javították fel. Az uruk-hai-ok, legalábbis a Szarumán szolgálatában állóké, felszerelésben – ruházatban, fegyverzetben – egyeznek az északi emberekkel (ez az emberfajta nem csak északon fordul elő, hanem pl. Bríben is, ahol Szarumánnak jó kapcsolatai vannak).

Captain Uglúk, Blood Commander of the Uruk-hai, gives your weekend safety brief

Tulajdonságaik

Az uruk-hai-ok gyorsan, nagy távokat képesek megtenni, a napfényben is járhatnak, és sokkal szívósabbak és erősebbek a többi ork fajnál. Ezeket az uruk-hai-okat vetette be Szarumán, hogy hozzák el neki a Gyűrűt és félszerzet hordozóját. Különítménye, egy kb. száz fős horda az Amon Hen nevű helyen rajtaütött a Gyűrű Szövetségén, de Frodó helyett tévedésből Tuk Peregrint és Borbak Trufát cipelték el egészen Rohan földjéig, ahol a rohani vezér, Éomer a seregével rajtuk ütött és lemészárolta az orkokat.

 

Uruk-Hai Isengard Theme Song - YouTube

Szarumán a Helm-szurdok ostrománál is főképp ezt a fajt használta fel tízezres létszámban, és valószínűleg Minas Tirith ostrománál és a végső mordori csatában is jelen voltak. – írj a Wikipédia.

 


 

Most már mindent értünk!

 

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg a barátaiddal is!

 

 

Egy Föld S. Péter nevű cickány nekiment Apáti Bencének

A Bayer Show is kiélvezte a baloldal súlyos borsodi vereségét! Videó