in

Bréking! Hosszú Katinka zsinórban negyedszer világbajnok 400 vegyesen

A magyar úszónő a saját maga második, Magyarország ötödik aranyérmét szerezte a kvangdzsui vizes világbajnokságon

Magyar szempontból nagyszerűen zárult a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság. A záró napon három honfitársunkért is szoríthattunk a döntőkben: Bernek Péter férfi, Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna pedig női 400 méter vegyesúszásban volt érdekelt a világ legjobbjai között.

A férfiak – köztük a nyolcadik legjobb idővel fináléba jutó Bernek Péter – magyar idő szerint nem sokkal 14 óra után ugrottak a medencébe,

a 27 éves magyar úszó remek úszással végül az ötödik helyen ért célba.

Az ezután következő női 400 vegyes döntőt már vérmesebb reményekkel várhattuk, a legjobb idővel fináléba jutó és ebben a számban már négyszer (sorozatban háromszor) világbajnoki aranyérmet szerző Hosszú Katinka mellett Jakabos Zsuzsanna is rajthoz állt.

 

A papírforma teljesülése miatt ezúttal egyáltalán nem bánkódhattunk, Hosszú Katinka nagyszerű úszást bemutatva, hatalmas fölénnyel elsőként ért a célba,
így összeségében ötödször, zsinorban negyedszer lett a világ legjobbja 400 méter vegyesúszásban.

Jakabos Zsuzsanna sem panaszkodhat, a 30 éves pécsi születésű sportoló a hetedik helyet szerezte meg.

Hosszú Katinka újabb aranyérme azt jelenti, hogy Magyarország összesen öt aranyéremmel távozhat a vasárnap véget érő kvangdzsui vizes vébéről. Katinka két elsősége mellett Rasovszky Kristóf, Kapás Boglárka és Milák Kristóf aranyérmeinek örülhettünk az elmúlt két hétben.

(Horváth Tamás, 888.hu)