in ,

BRÉKING! – Hárman is elhagyhatják az MSZP süllyedő hajóját, és belépnek a Soros-csicska LMP-be (biztos megjött az utalás) – Bárándy Gergely is köztük van!

Megjött az utalás az LMP-be Sorostól

Hamarosan elhagyja pártját az MSZP országgyűlési képviselője, Bárándy Gergely, és csatlakozik az LMP-hez – értesült a PestiSrácok.hu megbízható forrásból. Információnkat maga az érintett, Bárándy Gergely nem kívánta cáfolni. Egy másik forrásból pedig megtudtuk: további három szocialista parlamenti képviselő is fontolgatja, hogy átlépjen az LMP-be.

A megbízható forrásból érkező információnk kapcsán először az érintett szocialista politikust hívtuk föl telefonon, és azt tudakoltuk tőle, megerősíti vagy cáfolja az értesülést. Erre ő cáfolat helyett – ami a legegyszerűbb és leggyorsabb módja lett volna a további pletykák elkerülésének – a következőket mondta:

Folyosói pletykákkal nem szoktam foglalkozni. Semmi hozzáfűznivalóm nincs ehhez az információhoz.

Amikor újra rákérdeztünk, hogy cáfolja vagy megerősíti-e az értesülést, azt felelte:

Még egyszer mondom: nincs hozzáfűznivalóm az információhoz, úgyhogy ezt szeretném, ha leírná. Ha nem ezt írja, akkor probléma lesz belőle.

Arra a kérdésünkre, milyen probléma, azt válaszolta:

Olyan probléma, hogy ha olyat ír, amit én nem mondtam, akkor be fogom önöket perelni. Ez a probléma lesz belőle. És még egyszer mondom: folyosói pletykákkal nem szoktam foglalkozni.

Ezután fölhívtuk Kanász-Nagy Mátét, az LMP szóvivőjét, akinek válaszából (Bárándy kissé indulatos reakciójához hasonlóan) ugyancsak azt a következtetést lehet leszűrni, hogy itt bizony valami készül:

Nem értesültünk arról, hogy Bárándy Gergely kilépett volna az MSZP-ből, de ha ebben változás következik be, és Bárándy Gergely csatlakozna a korszakváltókhoz, akkor hozunk egy döntést.

Az 1976-ban született Bárándy Gergely november végén töltötte be 41. életévét. Az elmúlt évek során az MSZP egyik meghatározó politikusa lett – igaz, ezzel párhuzamosan viszont az MSZP meghatározó pártból visszaküzdötte magát kispárttá. Bárándy Gergely amellett, hogy az MSZP jogi ügyekkel foglalkozó szakpolitikusa, az országos etikai és egyeztető bizottság elnöke és a Társulás a Szociáldemokrata Értékekért Platform ügyvivője is. Emellett a parlament törvényalkotási bizottságának alelnöke és az igazságügyi bizottság tagja is.

A PestiSrácok.hu egy másik forrásból közben úgy értesült: Bárándy Gergelyen kívül három másik szocialista országgyűlési képviselő is fontolgatja, hogy távozzon. Emlékezetes, januárban Demeter Márta lépett ki a szocialista frakcióból, majd szeptemberben belépett az LMP képviselőcsoportjába.

Vezető kép: MTI/Kovács Attila

(Pilhál Tamás, pestisracok.hu)

 

A libsi HVG már magyarázza, kisebbíti a jó eredményeket – Gyorsuló gazdasági növekedés Magyarországon

Megvan a Béla! – És egyből vádat is emeltek ellene! Majd kilépett a Jobbikból