in

Bréking – Gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették a szállodahajó kapitányát

A 64 éves odesszai C. Yuriy ellen a rendőrség szerint megalapozott a gyanú.

A 64 éves odesszai C. Yuriy ellen a rendőrség szerint megalapozott a gyanú.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói gyanúsítottként hallgatták ki a Hableány városnéző hajóval ütközött szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát – írta a police.hu

A szerda este történt balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21 embert még mindig keresnek. A hajón tartózkodó utasok dél-koreai turisták voltak, akiket két fős magyar személyzet kísért.

A vízi baleset körülményeinek tisztázása érdekében a Budapesti Rendőr-főkapitányság igazságügyi hajózási nautikai szakértő bevonásával nyomozást rendelt el. A nyomozók szemlét tartottak, tárgyi bizonyítási eszközöket foglaltak le. A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján felmerült a személyre szóló megalapozott gyanú, ezért a szállodahajó ukrán állampolgárságú kapitányát a nyomozók halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi közlekedés veszélyeztetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A 64 éves C. Yuriy odesszai lakost kihallgatását követően őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

A kutatásban közreműködők a 9-11 km/h sebességgel áramló vízben és Duna teljes Lánchíd alatti magyar partszakaszain továbbra is mindent megtesznek az eltűntként kezelt 21 személy felkutatása érdekében – tette hozzá a rendőrség.

mindenszo.hu

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Örüljünk együtt! – Máris megindult a maradék Jobbik széthullása..

A Fidesz veszített az ellenzéki sajtó szerint – Mutatjuk a kreténeket