in ,

BRÉKING – Elhunyt a franciaországi terrortámadás hőse – Helyet cserélt a tússzal

A francia belügyminisztérium tájékoztatása szerint belehalt sérüléseibe az a 45 éves csendőr-alezredes, aki felajánlotta, hogy helyet cserél az utolsó tússzal.

Arnaud Beltrame alezredes elhagyott minket. Országáért adta az életét. Franiaország sosem fogja elfelejteni hősiességét, bátorságát és önfeláldozását”

– tudatta Gerard Collomb belügyminiszter Twitter-üzenetben.

Beltrame és alakulata az elsők között érkezett a pénteki, franciaországi túszdráma helyszínére. A  45 éves csendőr volt az, aki – miután a túszok zömét kimenekítették az áruházból – felajánlotta a terroristának, hogy helyet cserél az utolsó tússzal.

Kép megtekintése a Twitteren

A túszcsere után az áruházban maradt alezredes kicselezve a túszejtőt, telefonjával jelt adott a speciális alakulatnak, hogy törjenek be és lépjenek közbe. Az akcióban agyonlőtték a terroristát, de a hősies csendőr-alezredes is megsérült. A kórházba még stabil állapotban vitték, ma reggelre azonban belehalt sérüléseibe.

Beltrame-t 2012-ben tüntették ki a Francia Köztársaság Becsületrendjével (Ordre national de la Légion d’honneur), amely a francia állam legmagasabb kitüntetése.
(Forisek Ádám, 888.hu)

(videó) Orbán: míg én vagyok a miniszterelnök, addig nincs esély a kényszerkvótára

Jurák Kata – Szél Bernadett feladta