in

BRÉKING! – Budapesten gyakorlatilag megszűnt a Jobbik! – 6%-on állnak

Budapesten is jelentős a Fidesz–KDNP előnye

Budapesten is jelentős a Fidesz–KDNP előnye

 

A fővárosban is jelentős a Fidesz–­KDNP-pártszövetség támogatottsága – derült ki a Nézőpont Intézet legutóbbi felméréséből. A választásukat biztosra ígérő fővárosi lakosok köré­ben 45 százalékpontos támogatottságot élveznek a kormánypártok, ami szinte azonos az országos átlaggal. A felmérések alapján a második helyért négyes holtverseny alakulhat ki Budapesten. Az MSZP 13, az LMP 11, a DK 10, a Momentum pedig 7 százalékon áll a biztos szavazók körében. A Jobbik eredményei kifejezetten alacsonyak az országos mutatókhoz képest, hiszen Budapesten csak 6 százalékon állnak.


A főváros teljes felnőttkorú lakosságának 32 százaléka szimpatizál a Fidesszel, ami statisztikailag is megegyezik az országos számokkal. A kormányzó pártok tehát Budapesten is sikeresek. Országos támogatottságuknál magasabb eredményt tudott produkálni az MSZP, a DK, az LMP, továbbá a Momentum is. A főváros felnőtt lakosságának csupán 4 százaléka támogatja a Jobbikot.

Budapest jelentőségét az adja a választások szempontjából, hogy itt él Magyarország szavazóképes lakosságának közel egyötöde.

(magyaridok.hu)

A baloldal ebben is pancser – A szocik 53%-ról 84%-ra növelték az államadósságot! Most a 70%-hoz közelire csökkent

(videó) A teljes baloldalt és a Jobbikot leleplező, 3 perces videó – avagy hogyan szeresd meg a nácikat, ha balliberális vagy