in , ,

Bréking! Békemenet lesz október 23-án!

Október 23-án ismét lesz Békemenet

Az eseményen részt vett Bayer Zsolt publicista, a HírTV műsorvezetője, Bencsik András, a Demokrata hetilap főszerkesztője, Csizmadia László, a CÖF-CÖKA elnöke, Fricz Tamás politológus, a CÖF-CÖKA kuratóriumi tagja, Stefka István újságíró, a PestiSrácok.hu lapigazgatója és Széles Gábor nagyvállalkozó.

 

 

Békemenet nyolcadszor

A Békemenet a rendszerváltás utáni Magyarország legnagyobb tömeget megmozgató civil kezdeményezése, amely három és fél év után ismét útjára indul. A 2012 januárjában tartott első Békemeneten „Nem leszünk gyarmat” jelszóval közel négyszázezren álltak ki a hazai és nemzetközi támadások kereszttüzébe került Orbán-kormány mellett. A történelem részese lehetett az, aki részt vett a Hősök terétől a Kossuth térre vonuló fáklyás menetben, hiszen ilyen hatalmas tömeg hazánkban még soha nem demonstrált egy fennálló kormány mellett.

A második Orbán-kormány (2010-2014) alatt – főként a nemzeti ünnepeinken – ezt követően még öt Békemenetet tartottak, négyet Budapesten, egyet Gyulán. Minden fővárosi rendezvényen több százezren álltak ki a nemzeti kormányért és tettek hitet hazánk függetlensége és szuverenitása mellett. A menethez csatlakoztak a határainkon túl élő magyarok, és a kormány iránti szimpátiájukat kifejezni kívánó lengyelek is.

A 2014-es országgyűlési választások előtt egy héttel szervezett hatodik Békemenet a szervezők szerint minden idők legnagyobb Békemenete volt, és egészen biztosan hozzájárult a Fidesz második kétharmados győzelméhez. A Belügyminisztérium szerint a megmozduláson 460 ezren vettek részt.

 

 

 

A harmadik Orbán-kormány ciklusának végén, három héttel a 2018-as országgyűlési választások előtt megrendezett hetedik Békemenet is közel négyszázezer embert mozdított meg. Ekkor készültek azok a ma már történelminek nevezhető fotók, amelyek a Margit-hídon vonuló, végeláthatatlan tömeget és zászlóerdőt ábrázolják.

A minden alkalommal méltóságteljes és erőszakmentes Békemenet idén az 1956-os forradalom és szabadságharc ünnepén immár nyolcadik alkalommal indul útjára, és mutatja meg, milyen erő rejlik a szeretetben és az összefogásban.

(demokrata.hu)

 

Add tovább!

Piros-fehér-zöldben pompázott Magyarország a meccs napján!

Háborús állapotok Csehországban! Hatalmas tornádó csapott le! Több halott. Működésben a H.A.A.R.P.? Videó