in

BRÉKING! – Bejöttek a szavazatok határon túlról! – 50 százalék felett a Fidesz-KDNP!

Folyamatosan számlálják a beérkezett levélszavazatokat, már közelítünk a 100 százalékos feldolgozottsághoz

Folyamatosan számlálják a beérkezett levélszavazatokat, már közelítünk a 100 százalékos feldolgozottsághoz. A Fidesz-KDNP szereplése minden várakozást felülmúlt, a leadott pártlistás szavazatok több mint 50 százalékát kapták (2014-ben 44, 2010-ben 52%).

A kormánypártok szavazótábora ezzel meghaladta a 2,7 millió főt, ami példa nélküli 8 év kormányzást követően.

 

Nincsen olyan választási rendszer, melyben ne kormányozhatna egyedül a Fidesz-KDNP pártszövetség, hiszen a leadott listás szavazatok több mint 50 százalékát kapták április 8-án. Ez azt jelenti, hogy jóval meghaladta a Fidesz-KDNP-re leadott listás szavazatok száma a 2,7 milliót.

Összehasonlításként: a második helyezett Jobbikra mindössze nagyjából 1 millió ember szavazott, tehát a kormánypártokra közel háromszor annyi ember voksolt, mint Vona Gábor pártjára.

Ha összeadnánk az ellenzéki pártok eredményeit, akkor sem tudnák megelőzni a Fidesz-KDNP-t.

Mindez példa nélküli egy 8 éves kormányzati ciklust követően. A nemzetközi és hazai trend alapján ennyi idő után általában csökkeni szokott egy kormánypárt támogatottsága.

Ezzel szemben a Fidesz-KDNP jelentősen javított 2014-hez képest, amikor a listás szavazatok 44 százalékát kapta.

A mostani eredmény a 2010-es „fülkeforradalomhoz” hasonlít, akkor 52 százalékos eredményt ért el az Orbán Viktor vezette formáció.

A héten több ellenzéki párt választási csalást kiáltott, ugyanakkor az azóta eltelt időben ők is beismerték, hogy a kisebb technikai hibák és a minden választás alkalmával előforduló problémák nem befolyásolták érdemben a választás végeredményét, már szinte biztosra vezető a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége.

Ennek ellenére a mai napon tüntetést tartanak az ellenzéki csoportosulások, ami a jelek szerint csupán a csúfos választási vereség és az ebből fakadó gyászidőszak egyik felvonásának számít.
(magyaridok.hu)

Gyurcsány Ferinek szeretettel: Költők és kígyóbűvölők

A libsik szerint a teli Kossuth tér a Békemenet idején 59500 fő, ha a libsik tüntetnek, akkor több mint 100 ezer – Avagy a kígyóvállúak kis helyen is elférnek