in ,

BOTRÁNY! – Negyedmilliárdnyi fekete pénz landolhatott Botkáék zsebében?

(Frissítve Botka nyilatkozatával)

Összesen 250 millió forintot kért zsebbe Botka László és Toller László azért, hogy tető alá hozzanak egy ingatlanüzletet Pécsen, Botka hozta a projektet, Toller simítgatta helyben az ügyeket és közösen intézkedtek a Gazdasági Minisztériumban – derül ki egy bírósági vallomásból, amelyet a szegedma.huportálnak ismertetett egy titokzatos tanú, aki magát egy másik per elsőrendű vádlottjaként nevez meg.

A férfi azt állítja a lapnak, a milliárdos építési bizniszben Botka László és Toller László személyesen vették át a kenőpénzeket, a befektető magyar partnere pedig maga is reklámszatyorban hordta a pénzt a MSZP-s politikusoknak.

szegedma.hu cikke szerint ügy még 2000-ben indult, amikor egy német befektető ingatlan-projektet keresett Magyarországon. A portál cikke alapján a beruházás végül azért Pécsett kötött ki Botka segítségével, mert az MSZP korábbi miniszterelnök-jelöltje és Toller jóban voltak.

“Több milliárdos nyereséggel kecsegtető beruházást készítettek elő a németek a magyar partnereikkel együtt, de a sikerhez Botka László és Toller László személyes ügyintézése kellett, amiért 250 millió forintot kértek zsebbe.

Nem volt más választásunk, mint fizetni, mert különben elbuktuk volna az ingatlanprojektet” – állítja a titokzatos tanú a szegedi portálnak. Hozzátette azt is, ő maga személyesen is vitt egyszer 50 milliót Botkának és Tollernek a Parlament melletti Biarritz étterembe, végül kisebb részletekben kapta meg a két politikus a 250 milliót, mert csak így tudták feltűnés nélkül kivenni a pénzt a bankból.

Fotó: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

A férfi a tanúvallomását hivatalosan hétfőn nyújtja be a Törvényszékhez, mert a mai tárgyaláson „nem tehetett vallomást”, mivel elnapolták az ügyet egy betegség miatt. A szegedma.hu azt ígéri, ma délután részletesebben is ismerteti a döbbenetes ügy részleteit.

A PestiSrácok.hu az ügyben az MSZP-t is megkereste, kérdéseinket elküldtük a sajtóosztálynak, amint választ kapunk, frissítjük a cikkünket.

FRISSÍTVE: 

A szegedma.hu csütörtök délután frissítette a posztját, amelyben az szerepel, hogy a titokzatos tanú F. A., akinek az ügyvédje jelezte, a férfi által ismertetett vallomást írásban benyújtják a bíróságnak. F. A. egyébként egy ÁFA-csalásos ügy vádlottja, amelyet a Fővárosi Törvényszéken tárgyalnak, ebben az ügyben mondta el a részleteket a férfi. Mostani vallomásában ismerteti, lakóparképítésről volt szó, a beruházást Pécsett, az akkor még a Bányavagyonhasznosító tulajdonában lévő, de parlagon heverő területen akarták megvalósítani a szegedi politikus javaslatára. F. A. vallomása szerint 2004-ben történt áttörés, mert addig a Gazdasági Minisztériumban “aludtak”, a Bányavagyonhasznosító fölött őrködő tárcán nem ment át az adásvételi szerződés.

A tanú szerint 2004-ben történt váltás a minisztériumban, ekkor intézkedhetett Botka és Toller. „A következőt rakták össze: a GM átadja az ingatlanokat a Pécsi Önkormányzat ingatlankezelő cégének (PVV), majd azt pályáztatás nélkül eladja a befektetőknek. Ezt a folyamatot ők végig viszik, elejétől a végéig, hiszen befolyásukkal ezt ők megtehetik (két nagyon befolyásos és erős pártpolitikusról beszélünk). Viszont ennek ára van. A vételár, az ingatlan méretéhez (és értékbecsléséhez képest) relatív szociális lesz, cca 210 millió HUF amit adásvételi szerződés útján be kell utalni a PVV-hez, továbbá 250 milli HUF értéket készpénzben, papír nélkül oda kell adni Dr Botka László úr és Toller László úr kezeihez” – idézi F. A. szó szerinti vallomását a szegedma.hu, a tanú azt is hozzátette, hogy Toller “napok alatt” elintézett mindent, a város megszerezte a telket, a közgyűlés pedig elfogadott egy határozatot, hogy azt értékesíteni is lehessen.

„A vételárat a PVV felé, a szerződés szerint, a befektetők bankon keresztül elutalták, Dr. Botka László és Toller László urak felé pedig a 250 millió forintot, több részletben, a befektetők engedélye alapján, megfizetésre került. Nyilván a bankból, csak kisebb részletekben, hosszabb idősíkban lehetett ezt készpénzben megoldani. Jómagam, egy alkalommal vittem összeget (50M), méghozzá a Parlament melletti Biarritz nevű étterembe, ahol az emeleti részen várt Botka László és Toller László urak. Az átvétel ott történt meg. A reklám szatyrokban lévő pénzt átvették, majd valamelyik úr sofőrje levitte a szolgálati járműbe. A többi tételt, kollegáim, több kisebb részletben vitték, készhez, Dr. Botka László és Toller László uraknak. A befektetők, természetesen teljesítették a többi hivatalos kötelezettséget is” – fedte fel vallomásában a részleteket F. A.

A szegedma.hu cikke azt is állítja, a projekt 2004 és 2007 között gőzerővel zajlott, aztán végül bebukott. A vádlott szerint a gazdasági válság miatt a bankok kihátráltak az egész mögül, ők pedig bezuhantak: számos károsultat, és kifizetetlen alvállalkozót hagyva maguk mögött.

F. A. egyébként az Echo TV-nek is nyilatkozott, ismertette az ügy részleteit, a televízió híradójának is azt állította, hogy egy alkalommal ő vitt 50 millió forintot a Biarritz étterembe, ahol Botkával és Tollerrel találkozott. “Az átvétel az étterem emeleti részén történt meg, a reklámszatyorban lévő pénzt átvették, majd valamelyik úr sofőrje levitte a szolgálati járműbe” – nyilatkozta az Echo Híradónak F. A.

F. A. a bíróságon. Fotó: szegedma.hu

Az átvett hír megjelenése után, de még a szegedma.hu cikkfrissítése előtt Botka László az alábbi levelet küldte szerkesztőségünknek, nyilatkozatát változtatás nélkül közöljük. 

 

Tisztelt Szerkesztőség!
Felszólítom Önöket, hogy a szegedma.hu oldaláról ma átvett, rólam szóló cikket azonnal távolítsák el, és helyette hozzák nyilvánosságra az alábbiakat:

„A szegedma.hu-n ma megjelent „Vallomás: Reklámszatyorban vittek milliókat Botka Lászlónak!” című cikkük minden tényállítása szemenszedett hazugság.
Toller László régóta halott. Én pedig sem országgyűlési képviselő, sem polgármester nem voltam a cikkben jelzett időpontban. A cikk szerint ennek dacára „intézkedtem” az akkor Matolcsy György vezette fideszes gazdasági minisztériumban egy titokzatos pécsi beruházás ügyében.
A fideszes propaganda már a legvadabb hazugságokat is beveti ellenem.
A cikk miatt jogi eljárásokat kezdeményezek a lap ellen.
Botka László polgármester”
A szegedma.hu és az Önök szerkesztőségének is tudnia kell, hogy egy médium felelős azon tényállításokért is, melyeket egy általa idézett személy nyomán közöl. Meg nem nevezett forrásuk pedig súlyos, büntetőjogi következményekkel járó kijelentéseket tett rólam a nyilvánosság előtt.
A szegedma.hu tavaly egy Szabó Sándor képviselő nevében írt hamis levelet közölt – ebben az ügyben rendőrségi eljárás folyik.
A mai cikk közlése miatt szintén rendőrségi feljelentést teszek a szegedma.hu mellett. Amennyiben Önök nem távolítják el a szegedma.hu cikkét szemléző írásukat, az Önök médiumát is feljelentem.
2018. február 8.
Botka László polgármester

Vezető kép: Horváth Péter Gyula/PestiSrácok.hu

 

(forrás:pestisracok.hu)

(videó) Futótűzként terjed a Fidesz új videója

Végső csapás az MSZP-re? – Szoci kémügy: részben fel kell oldani az iratok titkosítását