in

BOTRÁNY – Hollik: Karácsony önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene

Felháborító

Választás 2018 – Hollik: Karácsony önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene

 

    Budapest, 2018. március 6., kedd (MTI) – Karácsony Gergely nem csak laktanyákba, hanem önkormányzati lakásokba is migránsokat telepítene be – mondta Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő kedden, Budapesten. 

A kormánypárti politikus a zuglói önkormányzat előtt tartott sajtótájékoztatóján állítását arra alapozta, hogy Karácsony Gergely XIV. kerületi polgármesterként olyan előterjesztéssel próbálkozott a képviselő-testület előtt, amivel a migránsok lakáshoz jutását segítették volna a kerületben. Éppen úgy, ahogy tették ezt Nyugat-Európában – emelte ki Hollik István, felidézve, hogy miután a tömegszállások, a laktanyák megteltek, önkormányzati lakásokba telepítették a migránsokat.

Ezt a nyugat-európai példát vette át Karácsony Gergely és párttársa, amikor a migránsok számára is lehetővé tették volna szociális bérlakások megpályázását. Szerinte amit meg akartak csinálni helyben, azt tennék országosan is.

Karácsony Gergely zuglói polgármesterként is bizonyította, hogy mi vár az országra, ha Soros embere alakítana kormányt április 8. után – fogalmazott Hollik István.

A kormánypártok véleményét tolmácsolva kitért arra is, hogy a zuglói önkormányzat a Menedék Egyesülettel közösen több hónapos, a migránsok befogadására felkészítő programsorozatot folytat. Karácsony Gergely volt az első, aki még 2015-ben a migránsválság közepette, önkormányzati ingatlant ajánlott fel a bevándorlók ellátásában részt vevő szervezeteknek, és követelte a többi önkormányzattól, hogy vegyenek részt a migránsválság kezelésében – mondta.

A KDNP-s képviselő szerint Karácsony Gergelyék nemcsak Brüsszelben támogatják és szavazzák meg a migránspárti javaslatokat, a kötelező kvótát, hanem önkormányzati szinten is megkezdték a felkészülést a migránsok befogadására. Ez azért veszélyes, mert úgy látják, hogy nagyon sokan vannak, akik azt gondolják: Budapesten a bevándorlás, illetve a migráció nem jelent közvetlen veszélyt. Ez a zuglói rendelet bizonyítja azonban, hogy egy közvetlen, minden budapesti életét befolyásoló veszélyről van szó – közölte.

A sajtótájékoztató végén megjelent Szabó Rebeka, az önkormányzat lakhatásért felelős alpolgármestere, aki elképesztőnek és ostobának nevezte a Fidesz által folytatott kampányt. Azt mondta: Zuglóban nincsenek laktanyák. A kormánypártok az elmúlt nyolc évben nem voltak képesek olyan bérlakásprogramot, lakhatási támogatási rendszert kialakítani, amely megmentené az embereket az utcára kerüléstől, Zuglóban viszont meg tudja mutatni azokat a szociális lakhatásra alkalmas házakat, amelyekben nélkülöző magyar emberek élnek – mondta.

Szabó Rebeka szerint ők 2014 óta Zuglóban más sem tesznek, mint próbálják helyrehozni a Fidesz katasztrofálisan rossz politikáját. Kitért arra, hogy bevezették a lakhatási támogatást, létrehoztak egy névjegyzékes rendszert, amely az önkormányzati lakásokra való jelentkezést teszi lehetővé, és próbálják ezeket az ingatlanokat felújítani.

(mti)

mindenszo.hu

Itt lehet aláírni a nőverő Juhász Péter ellen a petíciót, hogy távozzon a közéletből!

AGYHALÁL – Az aláíráshamisító LMP most egy bűnözőt indít a választásokon