in , ,

Botrány: a liberálisok a keresztet eltávolíttatták, a mecsetért pedig kiálltak

Nagy a baj nyugaton!

Francia abszurd: a „szabadon gondolkodók” korábban azért kardoskodtak, hogy az egyik nyilvános emlékműről eltűnjön a kereszt. Ugyanezek az emberek most az egyik bezárásra ítélt mecsetért küzdenek, mert az persze kell.

Évekig küzdöttek a francia Nemzeti Szabadon Gondolkodók Szövetségének (FNLP) tagjai, hogy eltávolítsák a Ploermel városában lévő II. János Pál pápa emlékműről a keresztet. Végül a múlt hónapban engedélyezte az egyik bíróság, hogy a keresztény jelképet leszedjék a szoborról.

Ugyanezek a jogvédők most azt érték el, hogy Clichyben, Párizs egyik külvárosában a muszlim közösség megtarthassa a mecsetét.

Az önkormányzat nem beszüntetni akarta az imahelyet, csak azt tervezte, hogy egy kicsit kijjebb helyezi azt a belvárostól. Amint értesült erről az FNLP, rögvest akcióba lendültek és mindent megtettek annak érdekében, hogy a keblükön dédelgetett muszlimaiknak legyen hol Mekka felé fordulniuk.

Fotó: AFP

A liberálisok minden erejükkel azon voltak, hogy rábírják Remi Muzeau-t, a város polgármesterét, hogy megtartsa a település magjában lévő mecsetet. A csoport ugyanakkor amellett is kardoskodott, hogy a muszlim felebarátaik az utcán imádkozhassanak, mert ahhoz joguk van. Itt hívnám fel a figyelmet arra ismét, hogy ugyanez a szervezet volt az, amelyik évekig viaskodott azért, hogy egy emlékművön ne legyen kereszt.

Fotó: AFP

Az FNLP nem titkolt célja, hogy minimálisra csökkentse a keresztények jelenlétét Franciaországban, ám leginkább az egész vallást betiltanák.

A dilivonat itt még nem állt meg

Ugyancsak az FNLP volt az, amelyik hangosan kiállt egy dijoni muszlim diák mellett, hogy végre halal ételt kapjon az iskolákban és tartsák tiszteletben a vallásának előírásait. Külön érdekesség, hogy a csoport korábban azt is kérvényezte, hogy a papok ne hordhassanak reverendát az utcákon, holott a muszlimoknak mindig engedélyeznék a burka vagy a nikáb nyilvános viselését.

 

(Bokor Gábor, 888.hu)

Soros: Orbán fejét akarom!

Magyar György lesz az új miniszterelnök jelölt az ellenzéknél? – LOL