in , ,

Böjte Csaba: Kásler Miklós megmentette az életemet

„A JÓ SZERZETES NEM RIAD MEG A HALÁL GONDOLATÁTÓL”

Személyesen mondott köszönetet Kásler Miklósnak a koronavírusból felépült Böjte Csaba, amiért megmentették az életét – írja a Blikk.

A lap szerint a miniszter jó barátságot ápol a dévai ferences rendi szerzetessel, akit múlt év végén hívott fel telefonon, hogy érdeklődjön felőle. Böjte Csaba olyan hevesen köhögött, hogy a miniszter megkérte, azonnal induljon el Budapestre, ahol el tudják kezdeni a gyógykezelését.

– Előtte azt gondoltam, biztos megfáztam, máskor is volt ilyen. Jelentkeztem Romániában koronavírustesztre, kiderült, hogy pozitív vagyok. Tudtam, hogy mindenhez pozitívan állok, de meglepett, hogy ehhez is. Kásler miniszter úrnak nem tudtam elmondani, mi van velem.

Azt kérte, sürgősen jöjjek Magyarországra, az a dolgom, hogy meggyógyuljak. A határig egy erdélyi mentőautó hozott, ott átszálltam a magyar mentőbe, ami a László kórházba vitt. Akkor már megszólalni sem tudtam

– mesélte Böjte Csaba.

A szerzetes negyven éve volt utoljára kórházban, amikor a katonaságnál sárgaság gyötörte, és örökkévalóságnak tűnt, mire végre javult az állapota.

Mint a lapnak elmondta, a jó szerzetes nem riad meg a halál gondolatától, de megörült, amikor végre kiengedték a kórházból. Rögtön felhívta Kásler Miklóst, közölte vele, hogy a parancs teljesítve, meggyógyult.

– Örülök, hogy személyesen is megköszönhettem a miniszter úrnak, hogy megmentette az életemet, és persze, roppant hálás vagyok a magyar orvosoknak és nővéreknek is

– tette hozzá.

A lap utolérte Kásler Miklóst is, aki arról beszélt, hogy amikor értesült róla, hogy Böjte Csaba beteg, felhívta telefonon.

– Csakhogy a köhögéstől egy mondatot sem tudott végigmondani. Nem tudtam megvizsgálni, de azt meg tudtam ítélni, hogy súlyos légzési nehézsége van, ami azt jelenti, hogy életveszélyes az állapota. Megszerveztük, hogy Magyarországra jöjjön, és a nehéz betegségéből a Jóisten és az orvosok segítségével felépüljön

– nyilatkozta a miniszter.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Leleplező írás Juszt Lászlóról Rákay Philiptől! Íme!

Melocco Miklós: én megépíteném Makovecz templomát