in ,

Bognár Zsolt színművész becsicskította Bauer Tamást (DK, exSZDSZ)

Bauer Tamás Corvin-lánc nélkül is mutat némi kontinuitást

Éles vita bontakozott ki az Országgyűlés plenáris ülésén az Orbán-kormány által 2011-ben újra bevezetett Corvin-láncról. Kálmán Olga megfutotta szokásos DK-s kötelező kűrjét, ugrott néhány verbális dupla Lutzot és tripla, leszúrt Rittbergert, kezében képletesen az aktuális gumicsonttal, helyesebben a témát adó Corvin-lánccal.

Kálmán Olga szerint „A Corvin-lánc felújításával a második Orbán-kormány a Horthy-korral való KONTINUITÁST juttatta kifejezésre.”
Írásában Bauer Tamás mélyen egyetértve és rálicitálva a hallottakra úgy fogalmaz „Nem zárható ki, hogy az új törvényt csak arra találták ki, hogy miként azt a szimbolikus törvényeknél, aktusoknál szokták, provokálják az ellenzéki pártokat: azonosulnak a Fidesz világképével, vagy mernek annak ellent mondani.”

Nem minősítve a Corvin-lánc körüli balos hisztériát, azért néhány szót szeretnék ejteni a kontinuitásról.

Egyfelől Bauer Tamás ős SZDSZ-es, akinek pártja összefogott az MSZMP szellemi jogörökös pártjával, az MSZP-vel. Nos, éppen ezért véleményem szerint mintha ő mutatna kontinuitást a diktatórikus rendszerek iránti nosztalgiával.

Másfelől, noha ismerjük a mondást, hogy a gyermekek nem felelnek felmenőik bűneiért, azért mégiscsak elgondolkodtató, hogy Bauer Tamásnak – Bauer apja, a „körmös Bauer” néven elhíresült rettegett Bauer Miklós, aki az ÁVH egyik vezetője volt, egy 1950. július 22-i jelentésében saját maga írja azt, hogy Ries Istvánnak a „beismerő vallomása előtt a sírás, a piszkossága és bevizelése általi megalázottságát leszidással, leköpéssel és néhány pofonnal igyekeztem fokozni” – egy ilyen ballasztal a nyakában illik-e kontinuitásról beszélnie bármilyen összefüggésben.

Nos az ifjabb Bauernek az efféle szülői háttérrel terhelt gyerekszobájáról engedtessék meg számomra azt feltételezni, hogy a sajnos onnan eredeztethető saját emberi és majdan politikai bakugrásos pályafutása is mutat csöppnyi KONTINUITÁST családja dicső múltjával.

Mindezt csak azért tartottam fontosnak rögzíteni, mert a fentebb leírtak tükrében, ha valakinek, akkor éppen Bauer Tamásnak kellene kerülnie a KONTINUITÁS szavával illetett ingoványos helyzetek beható elemzését.

Bognár Zsolt /Parabolha Fb/

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Ez az ember minden magyarra veszélyes – Néhány gondolat a főpolgármesterről, aki szerint hazánk háborúban áll Oroszországgal

Nem kell Hodásszal ennyit foglalkozni, kedves Mandi! Engedjétek el!