in ,

Bognár Zsolt az M1-es vitáról meg a kutyapártról: mégsem ömlött ki a ,,hugyos bili”

Bognár Zsolt jegyzete

A fenti kifejezéssel a köztévés vita egyik szereplője, az MKKP /Kutyapárt/ négyes számú jelöltje, Bizonyos Tóth Imre, becenevén ,,bruti” örvendeztette – akarom mondani öklendeztette meg az eszmecserét hallgató M1 csatorna nézőit. A kórházi ágytálat, mint a bili szinonimáját választotta a kormányt minősítő jelzős szerkezete eszközéül, hogy Orbánék ekézését ezzel a plasztikus képpel illusztrálja korunk ,,hugyos-józsija”, aki a keresztségben valahogyan mégis az Imre nevet kapta.
Maradva a végtelenül arcoskodó, valódi humort nyomelemeiben sem tartalmazó vitánál – tisztelet a kivételnek – pusztán a magam szórakoztatására kigyűjtöttem, hogy a megszólalók közül kik lettek dobogósok Orbán nevének szajkózásával.

Nem fogják elhinni, az aranyérmet Dobrev Klára nyerte, aki pontosan 17 alkalommal vette szájára a miniszterelnök vezetéknevét.
A többiek közül hat Orbánozással a jobbikos Róna Péter az ezüstérmes, aki érthetetlen módon, minden megszólalását papírról olvasta fel. Vélhetően nem tudta, hogy a vita az egy spontán alakuló beszélgetést takaró fogalom és nem olyan helyzet, amikor papírról kell puskáznia a saját, előre megírt mondanivalóját.
A harmadik, aki felfért a dobogóra, természetesen Magyar Péter, aki 4 esetben említette Orbán nevét.

Ungár Péterről semmi más nem maradt meg bennem, mint a rikító, ciklámen színű, szemet bántó pulcsija, Donáth Anna állítólag országunk csődjét elkerülő Nolimpiás hőstettének kínmosolyával kísért ecsetelése, Dobrev Klára, aki a másnapi ATV-s vita önkéntes reklámarcaként tetszelgett, valamint Toroczkai László, aki pedig úgy promózta saját youtube csatornáját, mintha nem lenne holnap. A Megoldás mozgalom arca kinevezte magát szakembernek, ami dicséretes és megtudtuk, hogy a Gattyán György által alapított párt politikusok helyett pornóból tollasodott szakikkal árasztaná el az uniót. A 2RK párt Farkas Emeséje bájosan mosolygott, végül Márki-Zay Péter, a Mindenki Magyarországa képviseletében szó szerint mindenkit kizárt abból a közegből, ami csak ő lehet, azaz igaz, hívő keresztény, aki nem hazudik, nem lop és különben is, mindenben neki van igaza és pont.

A végére hagytam Deutsch Tamást, aki a 10 ellenzékivel szemben kitűnően állta a sarat és nem hagyott kétséget senkiben afelől, hogy nem olyan bonyolult kérdés megválaszolni, hogy a béke konzekvens követelése, avagy a háború pártiság a helyes magatartás.

Minden egyéb másodlagos, hiszen egy globális háborúban nem a zöld átállás és Magyarország jogállamisága lesz a legfőbb kérdés, hanem földrajzi helytől függetlenül az írhánk mentése kompletten, tokkal és vonóval. Békekötés esetén legalább kijelenthetnénk, hogy attól a ponttól kezdve nem hal meg több ember értelmetlenül. Ez a Fidesz narratívája és én magam is azt gondolom, hogy akár egyetlen ember halála helyett az életre szavazni, az a legbölcsebb és leghumánusabb dolog, amit megtehetünk a közelgő választáson.

Noha Dobrev Klára és Magyar Péter is előzetesen azzal kérkedett, hogy nem a meghirdetett témákról fognak beszélni, hanem ,,ami a magyar embereknek fontos”, aztán semmi más nem történt, mint lefolytatták egymás között a szokásos, Orbánozós házi bajnokságukat.
Végezetül maradva a Kutyapártos ,,Bruti”-nál, a vitán így mégsem ömlött ki a ,,hugyos bili”, hanem egyértelművé vált, hogy a kormányzópárt békepárti álláspontja nem csupán Magyarországot, de egész Európát védené és mentené az esetleges, végső pusztulás bekövetkezésétől.
Június 9-én ne öntsük nyakon magunkat ,,Bruti” bilijével, hanem felelősen, mondhatni testi és lelki szobatisztaként járuljunk a szavazófülkékhez.

Bognár Zsolt /Parabolha/

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Bréking! Árad a csürhe – Poloska erőszakos csürhéje még Dobrev Klárának is nekiment, kiabált a tömeg Klárikára – Videó

Poloska szerint a Fideszes „kihalóban lévő állatfajta”, ezen pedig Bognár Zsolt kiakadt – Ezt üzeni Petinek