in ,

Bocsánatért esedezik a Stefka Istvánt rágalmazó egyetemi tanár

Széles nyilvánosság előtt, blogbejegyzés alatti hozzászólásban rágalmazta lapigazgatónkat, Stefka Istvánt kommunista és munkásőr múlttal lapunk egyik állandó, baloldali olvasója

Széles nyilvánosság előtt, blogbejegyzés alatti hozzászólásban rágalmazta lapigazgatónkat, Stefka Istvánt kommunista és munkásőr múlttal lapunk egyik állandó, baloldali olvasója.

A kommentszekcióban meglehetősen aktív Bencze László azonban megrémült, és visszakozni próbált, miután Stefka István perre vitte a dolgot, holott maga Bencze volt az, aki az elmúlt hónapokban állandóan az általa trolloknak minősített hozzászólók tiltását követelte a PestiSrácok.hu-tól.

Az egészben az a különös, hogy Stefka is elvtárs volt, úgyhogy “bagoly mondja verébnek”. Sőt, nemcsak elvtárs volt, hanem munkásőr is! Csakhogy időben átvedlett. A személyisége hasonló Schmitt Páléhoz!

– vágta Stefka István fejéhez az egyik blogbejegyzése alatt Bencze László, az ELTE docense. Nem először érték ilyen vádak lapigazgatónkat, korábban az a Lakatos András próbálta hasonló módon lejáratni, akinek az apja, Lakatos Ernő az MSZMP Központi Bizottsága agitprop osztályának vezetőjeként Kádár János és Aczél György közvetlen munkatársa volt, így lehet némi örökölt rálátása a lejáratás és bomlasztás módszereire. A hálózat működéséhez pedig ma is hozzáteszi a magáét a haladó sajtó, amely akárcsak a szocializmus idején, most is nagy lelkesedéssel fúj fel bármilyen hazug állítást a konzervatív oldal ismert embereivel szemben.

Per lesz a nyilvános rágalmazásból

Stefka István elmondta, mélységesen sérti a munkásőr jelző, ugyanis évekig el kellett viselnie a reakciósság bélyegét, családja osztályidegen és üldözött volt annak idején, ingatlan vagyonukat és édesapja gyárát is államosították. A 2000-es évek elején átesett a C típusú átvilágításon, ahol bizonyítottan nem hozták összefüggésbe az MSZMP-vel és a belügyminisztériummal. Hangsúlyozta, nem engedi, hogy mindezek ellenére megbélyegezzék.

A PestiSrácok.hu jogi képviselője, ifj. Balsai István elmondta, hogy a Facebook nyilvánossága előtt tett valótlan és sértő tényállítás miatt egyfelől személyiségi jogi pert indítanak az egyetemi docens ellen, kérve a bíróságtól a jogsértés megállapítását, a nyilvános elégtételadást és milliós nagyságrendű sérelemdíjat. Ezen felül pedig Stefka István nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért feljelentést is tesz.

A PestiSrácok.hu lapigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi karának címzetes docense azt végképp nem tartja helyesnek, hogy a jövő értelmiségét oktató személy ilyen stílusban nyilatkozzék meg bármilyen nyilvános platformon, ahogy Bencze László, az ELTE docense tette. Mint melmondta, a jogi lépéseknek az a célja, hogy végre következménye legyen a valótlan állítások terjesztésének, ugyanis ettől az esettől kezdve minden ilyesfajta rágalmazás elkövetőjének lesz dolga a bíróságon is.

Stefka István szerint véget kell vetni annak, hogy nincs következményük a jobboldali embereket érő rágalmaknak. (fotó: Horváth Péter Gyula)

Bármit bevetne, hogy megússza

A személyiségi jogi és becsületsértési pertől alaposan beijedt Bencze László azonnal hangnemet váltott, és rettenetesen gyenge kifogással próbálta magát kivágni a szorult helyzetéből. Elnézést kért az állításaiért és emailekben kérlelni kezdte Stefka Istvánt, hogy tekintsen el a pertől, a magyarázata pedig a „nem ér a nevem, káposzta a fejem” önsajnáltató menekülés iskolapéldája:

Én is csak a médiából értesültem a dologról. Én csak egy civil vagyok, aki mindenről a médiából értesül.

A kimondott szóért való felelősségvállalással hadilábon álló egyetemi tanár bármit bevet, hogy mentse az irháját, hiszen egy következő levélben közölte: nincs pénze kifizetni egy milliós nagyságú sérelmi díjat, ráadásul ha ilyen történne vele, az biztosan meggyorsítaná a súlyos beteg felesége halálát, és tönkretenné a családját.

Utolérte az, amit mások fejére követelt

Pikáns ugyanakkor, hogy arról a Bencze Lászlóról van szó, aki miután alámerült az internetes hozzászólások adok-kapok világába, hónapokon át folyamatosan azzal zaklatta a PestiSrácok.hu szerkesztőségét, hogy töröljük ki a különböző felhasználók őt becsmérlő hozzászólásait. Ennek eleinte eleget tettünk, ám további követelésekkel bombázott minket, egyre több hozzászólást akart töröltetni.

Mindezek közben olyan szófordulatokat használt, mint „etikailag megengedhetetlen”, illetve „amit Önök megengednek a trolloknak a PS cikkei alatt, az szégyen és gyalázat”. A hozzászólásaiban a szakmai-tudományos előmenetelével előszeretettel dicsekvő Bencze László ugyanakkor sérelmezte, hogy az egyik vitaellenfele bemásolta az egyetem honlapján fellelhető adatait.

 

Gyakran lebegtette be a vitaellenfelei feljelentését, és tanácsokat is osztogatott a PestiSrácoknak az általa kifogásolt felhasználók letiltására, IP-címük felderítésére.

Ha nem teszik, a hatóságokhoz fogok fordulni! Ez nem vicc kérem!

– közölte velünk az egyik, hozzászólás törlésére vonatkozó felszólításában. A legutóbbi események fényében a legfigyelemreméltóbb mégis az volt, amikor Bencze László kikérte magának, hogy lekommunistázták őt egy hozzászólásban, és perrel fenyegetőzött.

Így fenyegetőzik, amikor őt kommunistázzák le

Stefka István úgy reagált Bencze önfelmentő, minden felelősséget a médiára kenő könyörgéseire, hogy kell, legyen következménye a valótlan állítások terjesztésének, és gátat kell szabni ennek a folyamatnak. A pertől ezért nem tekint el, annak célja azonban nem a milliós kártérítés, hanem az erkölcsi elégtétel elérése.

(forrás:pestisracok.hu)

A libsi sajtó hallgat – Tízezrek tüntettek Párizsban Macron ellen

Csupán 100 millió ember haláláért felelős ideológust ünnepel a baloldal