in , ,

Bezzegrománia – Életkép Romániából

A hazai libernyák sajtó szerint Románia előrébb tart nálunk…

A hazai független, objektív, haladó libernyák sajtó hetente hozza ki manipulatív írásait arról, hogy Romániában sokkal jobb az élet, mint Magyarországon, aminek persze az oka, Orbán Viktor, mármint annak, hogy a románok is megelőzik a magyarokat.

Példálóznak az átlagbérrel, meg sok hasonló adattal, hogy Romániába, több, jobb minden. Na most, az a helyzet, hogy Romániában brutális a munkanélküliség, így ennek folyományaként keveseknek jut az alacsonyabb minimálbérből, mert a többség még bérezést sem kap. Magyarországon a foglalkoztatottság az egekben, a munkanélküliség pedig rendkívül alacsony, 3% körüli.

Természetesen lehet érvelni hogy Romániában sem sokkal alacsonyabb a munkanélküliség, de alacsonyabb. És legyenek szívesek hozzátenni a foglalkoztatási rátát, ami legalább 10%-al jobb, mint Romániában. Tehát Romániában egészen magas a regisztrálatlan munkanélküliek száma. Románia egészen hátul kullog EU-s szinten, talán hátulról a negyedikek, mi magyarok pedig az élmezőnyben vagyunk. Ennyit az átlagbérezésről. Így jönnek ki a számok, hogy “milyen csodálatos az élet Romániában.”

 

Aztán amikor az emberfia saját szemével látja, mi folyik Romániában, ilyesmiket talál (a képet a maindiner.hu szúrta ki):

 

Ennyit a románokról. Ilyen nálunk még Borsodban sincs.

 

 

mindenszo.hu

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Feriné és a tanulatlan, bunkó magyarok – Videó

Jön a hideg! Lassan vége az SZFE “forradalomnak”