in ,

Bella Levente keresztényellenes megnyilvánulása a Lánchíd rádióban – Levetetné II. János Pál Pápa szobráról a keresztet

Simicska rádiósa szerint ízléstelen a kereszt II. János Pál szobrán

Simicska rádiósa szerint ízléstelen a kereszt II. János Pál szobrán

 

Bella Levente, a Simicska-féle Lánchíd Rádió vasárnapi Lecsó című, műfajilag a Matáv Különleges Tudakozója helyére pozicionált műsorában – hallgatói felvetésre – kiselőadást tartott arról, miért nem jó a franciaországi Ploërmel kisvárosában lévő II. János Pál pápa-szobron lévő kereszt. Megtudtuk: a méret a lényeg, ha kisebb lenne és a kezében tartaná, akkor esztétikai kifogást ő sem támasztana vele szemben, így viszont, ebben a méretben mennie kell, mintha csak egy görög kefir csomagolópapírja lenne egy német multiban.

Esettanulmánynak is megteszi, ahogy hősünknek sikerült a horizontális 180 fok után vertikálisan is a baloldali ellenzék szintjére süllyednie, miközben – szavakban – ők tartják utolsó végvári harcosként magasra a polgári Magyarország – GFG által politikai terméknek (le)minősített – fáklyáját.

De hogyha mondjuk megnézik ezt a szobrot, akkor valóban azt fogják látni, hogy az a kereszt legalább akkora, mint maga János Pál pápa. Tehát én még talán ki is mondanám azt, hogy egyébként ez így, ilyen formában roppant mód ízléstelen. Mert ha mondjuk János Pál tart a kezében egy feszületet, ami ott van, és ezzel üzeni, hogy egyébként ő az aki – mármint a szobor tekintetében – azt mondom, oké, de maga a feszület akkora vagy még nagyobb mint maga János Pál, az azért esztétikai kérdéseket is fölvet

– tudatta hallgatóival Bella Levente, aki nemcsak rádiós műsorvezetőként, hanem a Megasztár dalnokaként is „maradandó” teljesítményt nyújtott korábban.

Túl feltűnő az a fránya kereszt

Egyébként a szekularizációt az ellenállás erejéhez mérten gyakorló, a muszlimoknak sokszor fejet hajtó francia hivatalosságokat is pont ugyanazért zavarta a kereszt, mint a Megasztár egykori dalnokát. Mint arról néhány napja beszámoltunk: a francia Államtanács október 25-én úgy döntött, hogy a bretagne-i kisváros, Ploërmel főterén álló pápaszobrot ugyan nem kell elbontani, de a tetején álló keresztet el kell távolítani, mert az túl feltűnő, túl nagy. Ha úgy vesszük, ez a határozat még kegyes is volt, hiszen 2015. májusában a rennes-i, elsőfokú közigazgatási bíróság még az egész szobor elbontására kötelezte a települést. Arra hivatkoztak:

az emlékmű elhelyezésénél és méreteinél fogva feltűnő jellegű és mint ilyen, ellentétes a Francia Köztársaság világi jellegét előíró alkotmánnyal, valamint az egyház és az állam kettéválasztásáról rendelkező 1905. évi törvénnyel.

A nantes-i közigazgatási bíróság 2015. decemberében már „csak” a kereszt eltüntetését írta elő, és ezt hagyta most jóvá a francia Államtanács. Eközben Magyarországon és Lengyelországban komoly összefogás alakult ki a kereszt megmentéséért, illetve befogadásáért, és nem véletlen, hogy e mozgalom egyaránt szúrja a lélekben ötvenes években maradt, antiklerikális baloldal és a Simicska Lajos doromboltatta jobbikos társaság szemét, hiszen tökéletesen megfeleltethető a gyökerét vesztett Nyugat- és az életerős Közép-Kelet-Európa ellentétpárnak. Így lett tehát esztétikai probléma a keresztből, és ezzel megint feltették a pontot a nagy I-re a Lajosmédiában.

Vezető kép: TV2

(Pestisracok.hu)

Megint vinnyoghatnak a libsik – Drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben

Bayer Zsolt: Toronyórák, zsebórák