in ,

Becsikult Kari Geri – Ausztriában tett hitet a bevándorlás mellett Karácsony Gergely

A bevándorláspárti volt osztrák kancellárral találkozott Karácsony Gergely.

Ausztriában tett hitet a bevándorlás mellett Karácsony Gergely

A bevándorláspárti volt osztrák kancellárral találkozott Karácsony Gergely. Az egyeztetést követően állást foglaltak az „európai szolidaritás” mellett, mely brüsszeli nyelven a migránsok befogadását jelenti. Emlékezetes, Christian Kern kormányzásának utolsó napjáig görcsösen ragaszkodott a kötelező betelepítési kvótákhoz is.

Nemcsak Magyarország számára bír jelentőséggel az április 8-i magyar országgyűlési képviselőválasztás – állapította meg Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje és Christian Kern, az Osztrák Szociáldemokrata Párt (SPÖ) elnöke, miután kedden Bécsben megbeszélést folytattak. Karácsony Gergely, a Párbeszéd társelnöke a találkozót követő sajtótájékoztatón – amelyet az SPÖ Facebook-oldalán közvetítettek – azt mondta, a választásnak nemcsak magyarországi belpolitikai, történelmi jelentősége van, hanem Európa jövőjét is meghatározhatja. Christian Kern volt osztrák kancellár pedig azt mondta,

egyetértettek abban, hogy a jogállam, a demokrácia, az európai szolidaritás olyan értékek, amelyekről nem lehet vitatkozni.

Már jól tudjuk, hogy mit jelent az a bizonyos „európai szolidaritás”, hiszen Jean-Claude Junckertől kezdve Angela Merkelen át az összes bevándorláspárti politikus azzal érvel évek óta, hogy a migránsok befogadása és a kötelező betelepítési kvóták elfogadása része annak a bizonyos szolidaritásnak.

Christian Kern még kormányzásának utolsó időszakában is élesen támadta Magyarországot és Lengyelországot amiatt, mert azok nemet mondtak a kötelező betelepítési kvótákra. Tavaly júliusban az akkori osztrák kancellár a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak nyilatkozva például azt mondta, az „unió szabályainak megsértése” esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós támogatását. Magyarán az uniós források csökkentésével fenyegetőzött abban az esetben, ha ezek az államok nem hajlandóak befogadni a migránsokat.

Nem ez az első eset, hogy az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje hitet tesz a bevándorlás mellett. Korábban élesen kritizálta a déli határzárat, pártjának programjában pedig a migránsok laktanyákba történő elszállásolását tartotta kívánatosnak.

Karácsony Gergely láthatóan jól érezte magát a tegnapi találkozón a szintén bevándorláspárti Christian Kern társaságában, a sajtótájékoztatón például arról beszélt, hogy szerinte „az orbánizmus” egy „betegség Európában”, egyre több tagállamot fertőz meg és már Ausztriában is fel lehet fedezni bizonyos jeleit. Itt valószínűleg arra utalt, hogy tavaly októberben az ifjú Sebastian Kurz vezette jobboldali néppárt alakíthatott kormányt a szintén bevándorlásellenes Szabadságpárttal közösen, melynek köszönhetően gyökeresen megváltozott Ausztria bevándorláspolitikai álláspontja, és már a kötelező betelepítési kvótákat sem támogatják.

Figyelő.hu

 

(forrás:www.echotv.hu)

Nyomoz a rendőrség nőverő Juhász Péter után

Agyhalál – Merkel negyedszerre is kancellár