in , ,

Bebörtönözték Tommy Robinsont? Sorosék rátesznek egy lapáttal

A HOPE not hate néven működő, Nagy-Britanniában bejegyzett és széles bázissal bíró, Soros György alapítványainak támogatását is élvező antifasiszta szervezet hosszas írásban próbálja bemocskolni börtönbüntetésre ítélt Tommy Robinsont

A HOPE not hate néven működő, Nagy-Britanniában bejegyzett és széles bázissal bíró, Soros György alapítványainak támogatását is élvező antifasiszta szervezet hosszas írásban próbálja bemocskolni  börtönbüntetésre ítélt Tommy Robinsont. Részletesen kifejtik, mire alapozva tartják szélsőjobboldalinak, iszlamofóbnak és szélsőségesnek az aktivistát – mintha önmagában bármelyik vád is megalapozottá tenné bárkinek a meghurcolását.

Tommy Robinson brit újságíró és aktivista tudósítani akart a Rotherham városában 16 évig mintegy 1500 nőt megerőszakoló muszlim bandák tárgyalásáról, de „uszítás és a köznyugalom megzavarása” vétsége miatt letartóztatták. Gyorsított eljárásban 13 hónap börtönbüntetésre ítélték, ami óriási visszhangot keltett, több ezren tüntettek a szabadon bocsátásáért, még online petíciót is indítottak ennek érdekében.

A vitába beszállt a HOPE not hate nevű álcivil szervezet is, amely az események nyomán közzétett egy publikációt, amiben hosszasan értekeznek arról, hogy Tommy Robinson voltaképpen egy szélsőjobboldali, iszlamofób radikális. Tény, hogy az írásban nem szándékozzák Robinsont nácinak, fasisztának vagy a fehér felsőbbrendűség hívének titulálni – hiszen fogalmilag nem igaz rá egyik sem, mint írják –, ugyanakkor a szélsőjobboldaliság definíciójaként olyan dolgokat neveznek meg, mint a liberális politikai rendszer iránti kritikus hozzáállás vagy a progresszív irányzatok szerint üdvösnek vélt társadalomkép elutasítása.

Ez azonban nem annyira meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a Soros által pénzelt HOPE not hate igazgatótanácsában aktív tagként szerepel egy munkáspárti parlamenti képviselő, Ruth Lauren Smeeth is. Ezek után érthető, miért kell Tommy Robinsonra a szélsőjobboldaliságot rábizonyítani, hisz a munkáspárti kormány volt az, amely 1997-es elsöprő győzelme után Tony Blair vezényletével gyakorlatilag bevándorlóországgá tette Nagy-Britanniát. A brit munkáspárt abban bízott, hogy a bevándorlók majd rájuk szavaznak, de láthatóan katasztrofális eredménye volt ennek a politikának.

Nem érdeke tehát a sorosista szervezetnek, hogy a Tommy Robinson-féle emberek hallassák hangjukat. Főleg akkor nem, amikor a Munkáspárthoz fűződő viszony mellett a szervezet oroszlánrészt vállal abban, hogy definiálja az iszlamofóbiát a brit parlament számára. Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy a HOPE not hate muszlim szervezetekkel együtt döntheti el, kire használja majd a brit parlament az „iszlamofób” jelzőt.

Forrás: 888.hu, Fotó: rt.com

(pestisracok.hu)

Bayer Zsolt – TOMMY ÉS MAMOUDOU

„Szörnyű tragédia” – Róna Péter is szakít az LMP-vel