in ,

Bangóné megint hülye volt – Számolni sem tud

Bangóné megint ostoba

Pár nappal ezelőtt még slágertéma volt az ellenzéki médiában, hogy Bébé Ildikó kiszámolta: elfogynak a csepeli szavazók, és ez nyilván a Fidesz és a kormány demokrácia-ellenes mesterkedésének köszönhető. Aztán most a HVG előállt ezzel:

„Fogyatkozó csepeliek: Bangóné kicsit elszámolta magát 

Nem a jó adatokat hasonlította össze az MSZP csepeli parlamenti képviselője, amikor arról beszélt, hogy egy év alatt 3400 emberrel csökkent a csepeliek száma, írja az Átlátszó.

Úgy fest, Bangóné Borbély Ildikó úgy számol, ahogy ír: az MSZP-s parlamenti képviselő több ezer választópolgár eltűnését vizionálta Csepelen. Arról beszélt, 3400 ember tűnt el egy év alatt, mert 2018 januárjában a KSH adatai szerint 76 182 fő lakott a kerületben, 2019 januárban a csepeli választási iroda viszont már csak 72 759 embert regisztrált. Az Átlátszó most megvilágítja a különbség okát: a KSH és az NVI más forrásból és más módszertan szerint számol. Ha valakinek lakóhelye és csepeli tartózkodási helye is van, a KSH a tartózkodási helyén számítja be, az NVI pedig a lakóhelyén. Ez a nagy különbség oka. Amúgy a fogyás valós, de a KSH adatai szerint a 2016-os 76 911-es számról csak 76 182-re esett vissza a csepeliek száma 2018-ra, az NVI-s adatok szerint 75 053-ról 72 759-re, de nem egy év alatt, hanem 2014-hez képest.

A csökkenés ott számít, hogy a jegyző a lakosságszám fényében alakítja ki az egyéni választókörzeteket, és míg 2014-ben 14 ilyet alakított ki, most csak 12-t, így 20 helyett csak 17 önkormányzati képviselő lesz Csepelen, ami rosszul jöhet az ellenzéknek.”

Tényleg minden alkalommal meg kell lepődni azon, hogy Bébé Ildikó egy hülye?

(Bayer Zsolt, badog.blogstar.hu)

El kellene olvasni a néppárti javaslat eredeti dokumentumát, mielőtt hülyeséget ír az ember

Holland terror – Hollandiában megkezdődtek a terroristákat megfélemlítő virágok és macik elhelyezése