in ,

Baloldali elemző: biztos, hogy Fekete-Győr a legalkalmasabb a képviselőcsoport vezetésére?

„Rosszul kezd a Momentum, elbukott a bojkottja” – szögezte le Nagy Attila Tibor.

Közösségi oldalán ír arról Nagy Attila Tibor, hogy a Momentum parlamenti bojkottja elbukott. Fekete-Győr András a párt korábbi elnökéből frakcióvezetővé bukott politikusa feltételekhez kötötte a Momentum részvételét az alakuló ülésen és az „érdemi parlamenti munkában”, majd gyakorlatilag „ultimátumot” adott Kocsis Máténak. 

 

Ehhez képest most a Momentum bejelentette, mégis részt vesznek az Országgyűlés alakuló ülésén, leteszik a parlamenti esküt, de aztán bojkottálják „az alakuló ülés érdemi részét”, mert nem ismerik el a választást tisztességesnek.

Nincs eskü, nincs fizu

Mint Nagy Attila Tibor is írja: Fekete-Győr András az alakuló ülés bojkottjának meghirdetésekor megfeledkezett arról, hogy a parlamenti házszabály a képviselői jogok gyakorlását az eskütétel letételéhez köti.

Amíg nincs eskü, nincs képviselői fizetés, nincs felszólalási jog sem”

– írja.

Az elemző úgy vélekedik: Fekete-Győr András „nyilvánvalóan elfelejtette alaposan elolvasni a házszabályt, mert ha megtette volna, nem jelentette volna be az alakuló ülés bojkottját”.

Szilvay Gergely: A képviselői fizetés kell, de dolgozni nem akarnak érte?
Akit parlamenti képviselőnek választottak, attól elvárható, hogy a parlamentben képviselje a választói érdekeit.

„Biztos, hogy Fekete-Győr a legalkalmasabb?”

Nagy Attila Tibor szerint az, hogy a bizottsági elnöki, alelnöki pozíciók nem vállalása legfeljebb egyes emberek számára némi anyagi érvvágást, elmaradt hasznot, de „kibírható”„De ha a Momentumnak még a frakciója sem alakulhatott volna meg, az kész katasztrófa lett volna a párt számára. És nagy blamázs is, hiszen senki nem kényszerítette őket a bojkott bejelentésére” – tette hozzá.

Ám a párt belátta az elemző szerint, hogy Fekete-Győr eredeti döntése nem tartható. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a volt pártelnöknek ezt már az elején is látnia kellett volna.

Biztos, hogy Fekete-Győr a legalkalmasabb a képviselőcsoport vezetésére?”

– teszi fel bejegyzése végén a kérdést Nagy Attila Tibor.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Hamarosan meg fog szűnni az MSZP! Eljött a valódi politikai rendszerváltoztatás ideje

      Kocsis Máté a Momentumról: a pénz kell, a munka nem