in , ,

Baloldali elemző: a dallasi beszéd jól sikerült, talán még a vártnál is jobban

Orbán nagy dallasi pillanata

„A magyar kormányfő számos gonddal küszködik, a válság megérkezett Magyarországra. Mégis, a tegnapi CPAC-konferencián előadott beszéde számomra azt mutatja, a politikusnak még maradtak tartalékai.

Orbán Viktor elcsábította az ottani amerikai közönséget. Ne felejtsük, nehezített pálya volt számára pusztán abból adódóan is, hogy nem angol anyanyelvű szónok, ebből adódóan akcentussal beszéli az angolt és így a hallgatóságnak ehhez külön hozzá kellett szoknia. Ezt az akadályt nem csak hogy képes volt átugrani a magyar kormányfő, de még azt is elérte, hogy a hallgatóságának tagjai lelkes tapsban, ovációban törjenek ki. Különleges pillanatok lehettek Orbán számára : mert az, hogy a magyar hívei éltetik, az egy dolog, ám hogy idegen közegben is erre kerüljön sor, az nem mindennapi.

Egy négy parlamenti választást zsinórban megnyerő politikusként Orbán immáron mert az amerikai elvbarátainak útmutatást adni a sikeres politizáláshoz. Nem szemtelenség ez akkor, amikor az USA ereje, befolyása sokkal nagyobb, mint a magyaroké? Orbán szerint nem az, és szerencséjére az amerikai hallgatósága sem érezte annak. Ugyanis hozzájuk egy olyan ember érkezett, aki tudja, hogyan kell győzni és már csak ezért is érdekes lehet számukra, mit mond.

Orbán taktikai érzékét dicséri, hogy ezúttal nem ismételte meg tusványosi beszéde kitételét, mely szerint Ukrajna katonai győzelmet nem fog tud aratni Oroszországgal szemben, még amerikai-nyugati fegyverekkel sem. Ha ezt beletette volna a beszédbe, akkor lehet, hogy a közönsége nem lett volna most annyira lelkes.”

 

 

(mandiner.hu)

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal!

Orbán: fütyülünk a baloldali sajtóra!

Gréczy szerint Gyurcsány soha nem segítette kétharmadhoz a Fideszt! Jajj, dehogynem, Zsoltikám!