in ,

Bajban van Kamu Genya: a főpolgármester új taktikai manőverbe kezdett, aminek célja, hogy szövetséget kössön a Tisza Párttal, illetve a Magyar Kétfarkú Kutya Párttal

Nagy bajban van Karácsony Gergely

 

Azonban Karácsony Gergely mesterterve nem élvez töretlen támogatást a hátországának számító Demokratikus Koalícióban, amely az elmúlt időszakban tapasztalható ellenzékváltó hangulat és Magyar Péter megjelenésének egyik áldozata lett.

A közös fővárosi listát állító DK–MSZP–P hármas összesen hat képviselőt delegálhat a Fővárosi Közgyűlésbe, ami messze van a többséghez szükséges 17 mandátumtól.
Karácsony politikai hátországa meggyengült, ezért is kezdett bele egy új taktikai manőverbe: a Tisza Párt szavazóinak és alelnökének is megüzente, hogy igény esetén főpolgármester-helyettesi pozíciót is adhat nekik – mondta el a fővárosi politikai helyzetet Tóth Erik, az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója a Magyar Nemzetnek.

Kiemelte: számtani értelemben a 17 képviselő meglehet egy DK–MSZP–P és Tisza koalícióval, de ennek a politikai realitása kérdéses. Karácsony Gergely ilyesfajta manőverezését ugyanakkor a Demokratikus Koalíció nem feltétlenül támogatja, mert bár Gyurcsány Ferenc korábban nem zárta ki az együttműködést Magyar Péterrel, utóbbi részéről ez távolinak tűnik.

A tíz budapesti listából az első helyet a Fidesz–KDNP szerezte meg. A Tisza a második, míg a Párbeszéd–Zöldek–DK–MSZP a harmadik a sorban. A mandátumszerzési küszöböt összesen öt lista lépte át: az előbb említetteken túl az MKKP és a Vitézy Dáviddal Budapestért LMP–Zöldek is tagja a közgyűlésnek – emlékeztetett Tóth Erik, aki szerint egy ilyen helyzetben Karácsony egyetlen reménye az lehet, hogy képes lesz szót érteni azokkal az emberekkel, akik Magyar Péter listájáról jutottak képviselői helyhez.

Ez esetben azonban a DK-s plakátokon Dobrev Klára mögött kampányoló főpolgármester lépne szövetségre azokkal, akik az ellenzékváltó hangulatból profitálva épp őket akarják politikai értelemben megsemmisíteni – mondta.

(PestiSrácok)

 

 


 

 

FIGYELEM!

Tisztelt olvasóink, kedves barátaink, támogatóink!

 

Ahogy ígértük, mindenkit tájékoztatunk a Wittinghoff per kapcsán kialakult újabb helyzetről. 

Mint mindenki tudja, szerkesztőségünket másodfokon is elmarasztalták egy durva politikai bírósági ítélet által, amiben  4.5  millió forint + kamatok (2019-ig visszamenőlegesen!) + adók + perköltség büntetést kaptunk.

Hosszan mérlegelés után szerkesztőségünk úgy döntött, hogy az igazságszolgáltatásba vetett maradék hitünket is összeszedve a Kúriára visszük ügyünket. Ez a döntés anyagilag és lelkileg is megterhelő számunkra, hiszen mindenkit megviselt ez a kifejezetten méltatlan és igazságtalan politikai bírósági ítélet. Ezzel kockáztatjuk, hogy esetleg magasabb lesz a ránk kirótt büntetés összege, de reméljük, hogy ebben az esetben a valóban bűnös és közélethez méltatlan felperest fogják elmarasztalni.

 

Amennyiben lehetősége engedi és szeretne hozzájárulni a Kúriára benyújtott fellebbezés költségeihez, az alábbi számlaszámon tud nekünk segíteni és fennmaradásunkat támogatni:

Számlaszám:

Erste bank

11600006-00000000-43559002

 

 

Köszönettel,

 

A mindenszo.hu szerkesztősége

 

Üzenet a hódmezővásárhelyieknek: hogy tudtatok egy ilyen szutyokra szavazni ismét??? Mi van veletek?

Csalódott ellenzékieket sodor a Tisza – mutatjuk, melyik párt hány szavazót bukott